Care este diferența dintre zahărul din trestie și cel din sfeclă de zahăr? Detaliul pe care nu mulți oameni îl cunosc
Atunci când începem o dietă, multă lume ne va sfătui să eliminăm cât mai mult, poate chiar complet, zahărul din alimentație. Din păcate, pentru cei mai mulți dintre noi, acesta este un pas pe care nu suntem dispuși să îl facem. Din acest motiv, este important să știm precis care este diferența dintre diversele tipuri de zahăr și care sortiment este cel mai sănătos!

Multe diete și experții în sănătate ne sfătuiesc să scoatem zahărul din alimentație. Însă, indiferent de cât de mult ne-am dori să scăpăm de kilogramele în plus, mulți dintre noi vom încerca să evităm acest pas destul de drastic. Însă, dacă tot păstrăm zahărul în dieta noastră, va trebui să știm precis care este cea mai sănătoasă variantă, cât și care sunt diferențele dintre diversele tipuri de zahăr.
Iar atunci când vine vorba despre zahărul din trestie și cel din sfeclă, prima diferență este una evidentă, ușor de înțeles din numele acestora. Cel din trestie provine, evident, din planta de trestie de zahăr care crește, în general, în zonele tropicale. Celălalt tip de zahăr provine din sfeclă, o plantă comună în zonele temperate.
Care ese cel mai sănătos tip de zahăr
În ce privește gustul acestor variante de zahăr, nu ar trebui să ne facem prea multe griji. Cei mai mulți dintre noi nici nu vom observa vreo diferență, iar dacă nu am ști precis ce consumăm, nu am putea să diferențiem aceste tipuri de zahăr între ele.
Cu toate acestea, anumiți bucătari cu experiență spun că zahărul din trestie este mai potrivit pentru unele rețete, mai ales atunci când este caramelizat. Însă, în general, nu ar trebui să ne îngrijorăm din cauza unei potențiale diferențe de gust, potrivit healthline.com.
Ce tip de zahăr este mai sănătos
Însă, poate că cel mai important detaliu este impactul pe care zahărul îl are asupra sănătății. Atunci când vine vorba despre indicele glicemic, aceste două sortimente au un efect foarte similar.
În plus, ele sunt foarte similare și din punct de vedere nutrițional, cu 4 calorii pe gram. Iar, în timp, ele vor provoca exact aceleași probleme de sănătate. Însă, cel puțin în Statele Unite, o bună parte din producția de sfeclă este modificată genetic, un lucru care nu se poate spune despre trestie.
În principiu, aceste două tipuri de zahăr sunt aproape identice, în materie de gust și de efecte asupra organismului. Însă, dacă avem o problemă cu organismele modificate genetic, putem dori să ne orientăm către zahărul din trestie.