Motivul pentru care nu trebuie să măncăm imediat după ce ne trezim. Ce semnal de alarmă trag medicii
Micul-dejun este considerat cea mai importantă masă din zi, mai ales că în majoritata cazurilor este consumat imediat după trezire. Medicii trag un semnal de alarmă care vizează persoanele ce mănână imediat cum se trezesc. De ce este greșit acest lucru?

Medicul Vlad Ciurea s-a făcut remarcat prin prisma nenumăratelor sale apariții în care vorbea despre sănătate. Recent, specialistul le-a explicat românilor care obișnuiesc să servească micul-dejun imediat după ce s-au trezit de ce nu este benefic acest lucru.
Medic Vlad Ciurea: „Nu ar trebui să mâncăm imediat după ce ne trezim”
Specialistul a explicat în cadrul unui interviu ce anume ar trebui să facem imediat cum ne trezim. Primordial nu este mâncatul, deoarece după somn organismul trebuie pregătit cu lichide. Așadar, înainte să avem prima masă din zi de îndată cum ne trezim, important este să consumăm lichide, mai precis, apă.
De asemenea, Vlad Ciurea îi sfătuiește pe oameni ca micul dejun să nu fie unul greu, ci unul format din mâncăruri ușoare.
„Nu ar trebui să mâncăm imediat după ce ne trezim. Treptat pregătim organismul cu mișcare, pregătim organismul cu gândire, pregătim organismul cu lichide. După aceea să urmeze acest mic dejun de dimineață, care nu trebuie să fie greu, trebuie să fie un mic dejun ușor.
Nu se poate face decât dacă îţi iei timpul necesar, pe care viața trebuie să se desfășoare foarte programat și programăm prioritățile. Ce trebuie să fac astăzi, făcut pe puncte. Mă gândesc ce am eu de făcut și să mă contraactivez pentru elementele esențiale cu cele două perioade de activitate cerebrală, între 10-12 și 16:18 şi atunci mă concentrez pe acestea”, a explicat prof. univ. dr. Vlad Ciurea.
Fructul care este benefic pentru creier
În trecut, medicul Vlad Ciurea amintea despre un fruct care stimulează funcția creierului și curăță celulele nervoase. Potrivit informațiilor puse la dispoziție de specialist, strugurii negri sunt extrem de benefici pentru sănătatea creierului.
„Odată cu intrarea în toamnă, trebuie să facem tot ce este posibil ca în weekend-uri, când avem timp liber, să mergem spre zona Subcarpatică, pe zona de mânăstiri, şi spre zona de acele superbe cultivări pe care le avem. Adică să intrăm în grădinile românești care sunt pline de fructele de toamnă. Și când am spus fructe, ne gândim superbele pere, prune, merele, gutuile și celebrii struguri ai noștri. Știți că strugurele negru are resveratrol care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă, este formidabil”, a explicat Vlad Ciurea, potrivit csid.ro.