22 de plaje din Bulgaria, premiate cu Blue Flag, după o evaluare draconică. Are și România, dar doar 6

Pentru români plajele din Bulgaria sunt pe lista destinațiilor preferate atunci când vine vorba de o vacanță sau chiar și numai de un weekend tolănit pe nisip la malul Mării Negre. Oamenii spun că sunt mai mulțumiți de serviciile primite la vecini punând în balanță prețurile și calitatea. De altfel, Bulgaria are 22 de plaje premiate cu Blue Flag (Steagul Albastru), recunoaștere care vine după evaluare drastică ce presupune îndeplinirea a peste 30 de criterii.

Cele mai multe plaje premiate sunt în Nesebar

Bulgaria a primit premiul Blue Flag pentru 22 de plaje. Foto: Arhivă
Bulgaria a primit premiul Blue Flag pentru 22 de plaje. Foto: Arhivă

Conform presei bulgărești, 22 de plaje și portul de agrement Dinevi vor primi certificatul Steagul Albastru în 2024, Anunțul a fost făcut de Stanimir Georgiev, președintele Consiliului de Administrație al Mișcării Steagul Albastru din Bulgaria.

Pentru a primi această distincție, Steagul Albastru, plajele sunt verificate draconic și trebuie să îndeplinească peste 30 de criterii.

Cele 23 de locații, cu una în plus în 2024 față de 2023, au fost evaluate și premiate de un juriu internațional la Copenhaga.

Practic, steagurile albastre se vor putea vedea de acum pe aproape toată coasta.

Cel mai mare număr de locuri premiate în acest an se află pe teritoriul municipiului Nesebăr.

Plajele bulgare care vor primi certificarea Steagul Albastru sunt: ​​Arkutino, Dyuni – Sud, Dyuni, Harmanite, Sozopol – Central, Camping Chernomorets Beach, Pomorie – Est, Nesebăr – Sud, Sunny Beach – Sud, Sunny Beach – Central, Sunny Beach – Nord,

Sveti Vlas – Central, Sveti Vlas – Plaja nouă, Sveti Vlas – Est, Obzor – Centru, Byala – Sud, Plaja Hizha Chernomorets, Zi însorită, Nisipurile de Aur, Kranevo – Nord, Albena, Laguna Byalata.

Certificatul Steagul Albastru este cea mai consacrată etichetă ecologică și standard în turism, evidențiind plajele și porturile din întreaga lume.

Pentru a câștiga premiul Steagul Albastru, managerii de plaje trebuie să îndeplinească o serie de condiții privind calitatea apei de mare, informații despre mediu și educație ecologică, siguranță, servicii și facilități.

Câte plaje din România au „Steagul Albastru”

Și România a fost premiată, însă numărul de plaje care au îndeplinit condițiile sunt cu mult mai puține față de vecina Bulgaria.

Așadar, România are 6 plaje premiate cu titlul ”Blue Flag” în 2023.

Acestea sunt: Citadel Beach; Plaja Azur; Vega Vintage Beach – Mamaia; Phoenicia Beach; Marina Regia Beach, “Phoenicia Blue View” din Olimp.

Calificativul, care este acordat de Fundaţia Mondială de Educaţie pentru Mediu, le oferă turistilor garanţia că în aceste locuri apa şi nisipul sunt curate şi că există suficienţi salvamari pregătiţi să intervină în situaţii de risc, scrie airlinestravel.ro.

Plaja Marina Regia este în Năvodari. Aceasta este cu nisip fin de calitate. Beneficiază de salvamari și numeroase facilitati de cazare, Spa și restaurant la Hotel Marina Regia. Plaja este situată în apropierea orașului Năvodari și a municipiului Constanța.

Plaja Phoenicia se află în vecinătatea complexului turistic Phoenica Holiday Resort. Este renumită pentru nisipul fin și pentru jocuri pe plajă și sporturi nautice. Plaja are salvamari!

Vega Vintage Beach – Mamaia este premiată cu titlul ”Blue Flag” încă din 2007. Plaja este în apropierea vestitului Hotel Vega, în centrul stațiunii Mamaia. Plaja are nisip fip și dispune de posturi de salvamari. Nu lipsesc jocurile pe plajă și sporturile nautice.

Citadel Beach este o plajă frumoasă și modernă, aflată între Eforie Nord și Eforie Sud. Se află în apropierea hotelului tip boutique Citadel, care are vedere la mare.

Plaja Azur este o nouă plajă ce a primit premiul ”Blue Flag”. Se află în apropierea unității de cazare Vila Plaja Azur, între Eforie Nord și Eforie Sud.

“Phoenicia Blue View” din Olimp – prima plajă certificată Blue Flag în această stațiune. Este plaja privată a complexului hotelier Phoenicia Blue View.

Ca să obţină steagul albastru, aministratorii plajelor trebuie să îndeplinească 33 de criterii. Printre altele, sunt obligaţi să aibă locuri special amenajate pentru sporturile de apă şi căi de acces pentru persoanele cu dizabilităţi. De asemenea, trebuie să le împartă turiştilor materiale informative despre păstrarea curăţeniei şi protejarea mediului înconjurător.

Blue Flag este considerat un simbol al protecţiei mediului la cel mai înalt standard, tocmai de aceea plajele şi sporturile de agrement care au această distincţie sunt şi cele mai căutate de turişti.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sistem de rachete patriot al armatei germane profimedia 0773167857 jpg
image
image
image
image
image
image
Orsova Veche jpg
sanziene unsplash jpeg
bulgaria 2098838 1280 jpg
bloc China jpg
Canicula FOTO Shutterstock jpg
castraveti png
pisică  foto   Shutterstock jpg
555 (22) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net