Tablou din colecția lui Ceaușescu, găsit în Bulgaria. Mesajul misterios scris pe spatele picturii

Un tablou pictat de artistul american Jackson Pollock, despre care se crede că ar fi făcut parte din colecția lui Nicolae Ceaușescu, a fost descoperit în Bulgaria. După primele estimări, se pare că lucrarea ar costa 50 de milioane de euro.

Tabloul ar costa 50 milioane de euro Foto: Facebook
Tabloul ar costa 50 milioane de euro Foto: Facebook

Cât ar valora lucrarea

Tabloul realizat de pictorul american Jackson Pollock a fost găsit într-un raid al poliției bulgare, în timpul unei anchete privind o operațiune internațională de trafic de artă. Lucrarea care a făcut parte din colecția dictatorului român ar valora 50 de milioane de euro.

În ancheta care vizează o operațiune internațională de trafic de artă au fost reținuți mai mulți cetățeni greci și un cetățean bulgar. Procuratura orașului Sofia a precizat că tabloul poartă semnătura dictatorului român pe spate.

Tabloul ar fi fost oferit cadou

Opera de artă are o dedicație scrisă de mâna artistului, pentru celebra actriță americană Lauren Bacall: ,,Dedicat talentatei și prietenei mele Lauren Bacall, La mulți ani", datată 16 septembrie 1949, data de naştere a vedetei, plus un autograf.

Autorităţiel bulgare precizează că tabloul ar putea fi trimis în România, dacă o cer autorităţile române. Mama actriţei Lauren Bacall este din Iaşi. Actriţa a fost nominalizată la Oscar pentru rolul din filmul "The mirror has two faces".

Lauren Bacall a fost o actrița americană devenită celebră la mijlocul secolului trecut. În 1999, Institutul American de Film a inclus-o pe Bacall pe locul 20 în lista celor mai mari vedete feminine din cinematografia clasică de la Hollywood.

Tabloul se află în Bulgaria de câteva luni

Pentru a dovedi autenticitatea tabloului, acesta trebuie examinat mai mult, conform sursei citate. Potrivit experților, acest tablou, care nu a fost încă expus nicăieri, se află în Bulgaria de câteva luni.

Cum arătau tablourile lui Ceaușescu

Portretele lui Ceauşescu trebuiau să semene foarte bine cu originalul. Artiştii autorizaţi să-l picteze realizau tablourile după fotografii oficiale, color, aprobate de secţia Propagandă Vizuală a Comitetului Central al PCR. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net