Tablou din colecția lui Ceaușescu, găsit în Bulgaria. Mesajul misterios scris pe spatele picturii

Un tablou pictat de artistul american Jackson Pollock, despre care se crede că ar fi făcut parte din colecția lui Nicolae Ceaușescu, a fost descoperit în Bulgaria. După primele estimări, se pare că lucrarea ar costa 50 de milioane de euro.

Tabloul ar costa 50 milioane de euro Foto: Facebook
Tabloul ar costa 50 milioane de euro Foto: Facebook

Cât ar valora lucrarea

Tabloul realizat de pictorul american Jackson Pollock a fost găsit într-un raid al poliției bulgare, în timpul unei anchete privind o operațiune internațională de trafic de artă. Lucrarea care a făcut parte din colecția dictatorului român ar valora 50 de milioane de euro.

În ancheta care vizează o operațiune internațională de trafic de artă au fost reținuți mai mulți cetățeni greci și un cetățean bulgar. Procuratura orașului Sofia a precizat că tabloul poartă semnătura dictatorului român pe spate.

Tabloul ar fi fost oferit cadou

Opera de artă are o dedicație scrisă de mâna artistului, pentru celebra actriță americană Lauren Bacall: ,,Dedicat talentatei și prietenei mele Lauren Bacall, La mulți ani", datată 16 septembrie 1949, data de naştere a vedetei, plus un autograf.

Autorităţiel bulgare precizează că tabloul ar putea fi trimis în România, dacă o cer autorităţile române. Mama actriţei Lauren Bacall este din Iaşi. Actriţa a fost nominalizată la Oscar pentru rolul din filmul "The mirror has two faces".

Lauren Bacall a fost o actrița americană devenită celebră la mijlocul secolului trecut. În 1999, Institutul American de Film a inclus-o pe Bacall pe locul 20 în lista celor mai mari vedete feminine din cinematografia clasică de la Hollywood.

Tabloul se află în Bulgaria de câteva luni

Pentru a dovedi autenticitatea tabloului, acesta trebuie examinat mai mult, conform sursei citate. Potrivit experților, acest tablou, care nu a fost încă expus nicăieri, se află în Bulgaria de câteva luni.

Cum arătau tablourile lui Ceaușescu

Portretele lui Ceauşescu trebuiau să semene foarte bine cu originalul. Artiştii autorizaţi să-l picteze realizau tablourile după fotografii oficiale, color, aprobate de secţia Propagandă Vizuală a Comitetului Central al PCR. 

image
image
image
image
image
image
grecia romani1 jpg
rosii  jpg
calendar ortodox 2021 27 septembrie sfantul ierarh antim ivireanul png
Plenul reunit al Parlamentului României cu ocazia asumării răspunderii de către guvernul de coaliție PSD - PNL a unui pachet de măsuri fiscale, în București. FOTO Inquam Photos / George Călin
bani jpg
piata victoriei INQUAM Photos Octav Ganea (1) jpg
banner pensii png
image
actualitate.net