De ce era Nicolae Ceaușescu obsedat de bucle. Ce spunea fostul lui frizer: „Îi stătea oribil, se alegea praful”

Nicolae Ceaușescu nu a fost niciodată considerat un bărbat frumos, însă bugetul și stilul de viață pe care îl avea îi permiteau să trăiască și să arate după bunul său plac. Așa se face că fostul lider comunist avea o obsesie aparte pentru buclele pe care și le făcea numai la frizerie!

Dacă Elena Ceaușescu iubea să fie elegantă și plină de bijuterii de top atunci când se afla în vizite oficiale, în alte țări, Nicolae Ceaușescu avea și el obsesiile lui.

Frizerul lui Nicolae Ceaușescu, dezvăluiri despre celebrele bucle purtate de dictator

Cu mulți ani în urmă, frizerul care se ocupa personal de buclele lui Nicolae Ceaușescu a mărturisit că fostul lider comunist venea la frizeria lui o dată la 2 zile, dat fiind faptul că prefera să se spele pe cap acasă și își distrugea buclele care i se făceau cu atâta migală. 

Mai mult, se pare că părul grizonat nu era deloc pe placul lui Nea Nicu, iar frizerul lui era nevoit să găsească tot felul de alternative, pentru a-i vopsi părul.

„Nu știu cine îi băgase în cap că îi stă mai bine cu părul buclat, părerea mea e că îi stătea oribil, am încercat să îi și sugerez un alt aranjament, dar asta e, nu aveam ce face. El avea părul perfect lins, așa că buclele trebuiau făcute complet artificial.

Nu se făceau cu drotul, sau ondulatorul, cum mai cred unii azi, ci numai din perie și feon. El se spăla pe cap la fiecare două zile, singur se spăla, nu apela la noi, și atunci se alegea praful de bucle, așa că trebuia, cum am spus, să vin la CC din două în două zile să i le refac. După prima ședință m-au pus să fac o listă cu tot ce îmi trebuie, iar cei de la cooperativă Higiena s-au ocupat de achiziționarea lor”, a spus frizerul care se ocupa de buclele lui Ceaușescu, în presa vremii. 

„Foloseam o soluție englezească, Ascot, cu care frecționai părul și îl făceai din alb, cenușiu. Era foarte scumpă pentru vremurile alea, câteva sute de lei pentru un flacon din care îl făceam cam de 14-15 ori, și se aduce numai pe comandă, doar pentru Tovarășul. Aveam și eu partea mea, îi puneam pe ăia de la Higiena să comande de afară cîte două flacoane, iar unul îl opream pentru mine, că doar aveam și eu clienții mei de marcă, nu-i așa?”, a mai spus frizerul, cu privire la modul în care îi vopsea părul lui Nea Nicu. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net