Ticul rușinos pe care îl avea Nicolae Ceaușescu. Era extrem de deranjant pentru oamenii din jur!

Ultima actualizare:

Nicolae Ceaușescu era un domn tipicar, din mai multe aspecte. Unul dintre acestea ținea strict de timpul pe care îl petrecea în locurile care-l plictiseau și care îi dădeau o stare proastă. Pentru a scăpa de circumstanțe, fostul lider comunist avea, în mod involuntar, un tic rușinos, care-i deranja enorm pe cei din jurul său.

Atunci când voia să scape mai repede dintr-o situație care îi era incomodă, Nicolae Ceaușescu apela la un tic rușinos. 

Ce tic rușinos avea Nicolae Ceaușescu, în preajma oamenilor

Ei bine, Petru Gigea, unul dintre foștii consilieri ai liderului comunist, a vorbit despre ticul pe care îl avea Ceaușescu. Mai exact, atunci când se afla în cadrul unor ședințe importante, alături de alți politicieni consacrați ai vremii, nea Nicu se uita mereu la ceas, într-un mod obsesiv și deranjant.

„Din acest birou mare se intra într-o sufragerie, acolo unde familia Ceauşescu, în jurul orei 13.00, lua masa de prânz şi, cum spuneam, apoi el dormea. Stabilea însă pentru după-amiază întâlniri cu demnitari de partid şi de stat şi era de o punctualitate nemţească, adică respecta ora la care te chema. Ca şi la şedinţe, unde era extrem de punctual. Avea un tic nervos, se uita mereu la ceas să vadă ce oră este… Avea un ceas rusesc, obişnuit. Nu purta verighetă, nu ştiu care a fost explicaţia!”, a povestit Petre Gigea, acum ceva timp. 

Nicolae Ceaușescu și Elena încercau, amândoi, să aibă o viață cât mai echilibrată și mai sănătoasă. 

Pentru asta, spre sfârșitul vieții, cei doi dormeau întotdeauna la prânz și țineau un regim alimentar sănătos. Totul a venit din cauza faptului că nea Nicu considera, la vremea respectivă, că oamenii se îngrășau văzând cu ochii. Ba chiar avea nemulțumiri legate de acest aspect și spunea, constant, că unii oameni mor de foame, alții că mănâncă prea mult. 

Din meniul lui Ceaușescu nu lipsea brânza de vaci și nici parizerul, a povestit Ștefan Andrei. 

„Dacă el trăia cu nişte parizer, cu nişte brânză de vaci, considera că toţi puteau trăi aşa. În ultimul timp, avea o nebunie cu oamenii care se îngrăşaseră. Şi le reproşa celor din conducere. Şi chiar le-a spus într-o şedinţă de CPEx că în România mai mulţi oameni mor că mănâncă prea mult decât că mănâncă prea puţin“, a spus Ștefan Andrei.

Citește și - Cum făceau amor Nicolae și Elena Ceaușescu. Detalii picante din intimitatea cuplului dictatorial

Care era băutura preferată a lui Nicolae Ceaușescu

După ani buni de la moartea lui Nicolae și a Elenei Ceaușescu, au ieșit numeroase detalii la lumină, din viața cuplului dictatorial. 

Unul dintre acestea era legat de băutura pe care o prefera nea Nicu. Mai exact, liderul comunist iubea să consume câte un pahar, două, de țuică de Pitești. În timp avea să renunțe la această băutură și s-o înlocuiască. Cu ce? Cu ceva mai select...sticluțe micuțe de Courvoisier!

„Iar în 22 decembrie 1989 a băut două din astea, după care a făcut şi insulină. Nu mai făcuse insulină de patru zile. El nu accepta ideea de a depinde de insulină. El nu accepta să depindă nici de ochelari, de aceea băteam toate materialele cu caractere mari“, a mai mărturisit, despre obiceiul lui Ceaușescu, Ștefan Andrei.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
marcel ciolacu si gabriela firea. foto mediafax
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net