Țara cu cel mai bun echilibru între viața profesională și cea privată. Pe ce loc se află România în clasament
Cei care intenționează să se mute într-o altă țară trebuie să acorde atenție modului în care se respectă echilibrul între viața profesională și cea privată. Prin urmare, există o țară care se remarcă prin excelența la acest capitol!

În ceea ce privește echilibrul dintre viața profesională și cea privată, țările din Europa sunt potrivite pentru cei care își doresc un stil de viață echilibrat. Rezultatele unui sondaj realizat pe 10.000 de persoane, care a luat în considerare factori precum concediul de maternitate, indemnizația de boală, programul de lucru, serviciile medicale și drepturile sociale, dezvăluie în ce țări este respectată cel mai mult cel mai mult această balanță.
România ocupă locul 25 în clasament
În timp ce România se află pe locul 25 din 30, cu un scor scăzut din cauza „programului lung de lucru” și a „salariilor nesatisfăcătoare”, Spania stă mai bine la capitolul echilibru între viața profesională și cea privată. Această țară ocupă locul 10 în top, datorită „concediilor maternale bine plătite” și a drepturilor extinse pentru familie, potrivit „Stars Insider”. Totuși, este detronată de Slovenia, apreciată mai ales pentru serviciile medicale excelente și pentru sprijinul generos acordat de stat familiilor.
Pe locul 7 se află Germania, care oferă un program de lucru scurt, facilități pentru familiile tinere și condiții excelente pentru lucrători. Este întrecută de Norvegia, care se remarcă prin politici și beneficii chiar mai favorabile pentru angajați. De exemplu, părinții din Norvegia au dreptul la până la 49 de săptămâni de concediu plătit pentru creșterea copilului.
Pe locul al treilea se află Danemarca, danezii fiind mulțumiți de programul de lucru redus, serviciile medicale și concediul medical plătit în mod satisfăcător. A doua cea mai apreciată țară pentru echilibrul între viața profesională și cea privată este Islanda, un factor important care a ridicat nivelul de fericire al locuitorilor fiind recunoașterea și acceptarea drepturilor și identităților persoanelor LGBTQ+.
Pe primul loc în clasament este Irlanda, care se poate lăuda unul dintre cele mai mari salarii minime din Europa (13,44 euro/oră), menționează publicația. De asemenea, indemnizațiile de boală și îmbunătățirile recente în ceea ce privește siguranța publică au contribuit la cel mai bun echilibru între viața profesională și cea privată.