Taxiuri zburătoare în Dubai! În ce an va fi posibil serviciul

Ultima actualizare:

Din 2017, capitala comercială a Emiratelor Arabe Unite a oferit promisiuni de a lansa taxiuri zburătoare în orașul care găzduiește deja cea mai înaltă clădire din lume și alte minuni arhitecturale. Luni, a avut loc Summit-ul Guvernului Mondial din Dubai, unde s-au oferit mai multe detalii pentru o lansare promisă a taxiurilor zburătoare până în 2026.

Dubai promite lansarea taxiurilor zburătoare până în 2026 (foto: Facebook)
Dubai promite lansarea taxiurilor zburătoare până în 2026 (foto: Facebook)

Taxiurile zburătoare cu șase rotoare, realizate de Joby Aviation din Santa Cruz, California, au fost prezente luni la un stand la Summit-ul Guvernului Mondial. Includerea Joby Aviation în proiect, mai degrabă decât „EHang 184” și „XPeng X2” fabricate în China, sau „Volocopterul” electric fabricat în Germania, toate expuse anterior în Dubai, nu a fost explicată de oficialii din Emiratele Arabe. „Suntem încântați de oportunitate și explorăm în mod activ posibilitatea lansării", a declarat Oliver Walker-Jones, un purtător de cuvânt al Joby Aviation, conform agenției de știri Apnews.

De asemenea, Ahmed Bahrozyan, un oficial al Autorității Rutiere și de Transport, a declarat postului de radio de stat Dubai Eye, că „sunt primele zile” pentru realizarea acestui plan: „Încă nu am semnat cu nici un partener”.

O altă diferență în promisiunea din acest an privind taxiurile zburătoare este lansarea detaliilor despre program. Orașul planifică patru „vertiporturi” lângă aeroportul internațional Dubai - cel mai aglomerat din lume pentru călătorii internaționale - centrul Dubaiului, arhipelagul Palm Jumeirah și Dubai Marina. Aceste puncte vor include două rampe de lansare și patru puncte de încărcare pentru taxiurile zburătoare. „Credem că acestea sunt zone atractive, cu locuri de afaceri și locuri turistice, care ar putea genera o cerere considerabilă”, a mai adăugat Ahmed.

El a mai menționat că prețurile pentru taxiurile zburătoare „vor fi în gama unui serviciu de limuzină în Dubai, poate puțin mai mari”. RTA descrie tarifele serviciilor de limuzină ca fiind „cu cel puțin 30% mai mari decât tarifele de taxi” în oraș. Taxiurile au un tarif minim de aproximativ 3.25 dolari și taxa de 0.50 dolari pe kilometru.

Decolează și aterizează vertical (foto: Facebook)
Decolează și aterizează vertical (foto: Facebook)

Oficialii din Dubai au descris taxiul zburător ca având la bord un pilot cu patru locuri pentru pasageri, care se potrivesc cu taxiul electric zburător al lui Joby. Cu toate acestea, Bahrozyan a spus că testele vor continua și cu taxiurile autonome zburătoare. Prototipul Joby poate zbura peste 240 de km înainte de a avea nevoie de o taxă - ceva care ar pune Abu Dhabi și alte zone ale țării în raza de acțiune. Decolează și aterizează vertical, în timp ce rotoarele sale se înclină înainte în zbor. Are o viteză maximă de 320 km/h.

Într-un videoclip, publicat luni de șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, a inclus logo-ul Skyports Infrastructure din Londra, care se referă, de asemenea, la proiectele sale de sprijin ca fiind „vertiporturi”. Compania își testează deja modelul „vertiport” în afara Parisului și lucrează cu Joby.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net