Te ajutăm să alegi cadoul perfect de Paşte

Ultima actualizare:

    Nu doar gusturile  primitorului  contează. Sunt mai multe aspecte de luat în calcul
Nu doar gusturile primitorului contează. Sunt mai multe aspecte de luat în calcul

Ştiai că în Japonia se fac cursuri despre cum se oferă cadourile? Nu întâmplător! Să poţi să oferi daruri cu discreţie, să o faci la momentul potrivit, să ştii să le alegi pe cele care produc cea mai mare bucurie, să ştii să primeşti şi tu, la rândul tău, mici atenţii, este o adevărată artă.

Poţi să începi deja să-ţi pregăteşti portofelul şi să te gândeşti la cadourile de Paşte. Dar, înainte de a porni căutările prin magazine, fă-ţi un mic plan şi documentează-te. Alegerea darului potrivit pentru fiecare ţine nu doar de gusturi, ci şi de tradiţii, de codul bunelor maniere.

Ce spune tradiţia

Potrivit cercetătorului etnolog Doina Işfănoni, de Paşte, când natura se trezeşte la viaţă, oamenii caută să se înnoiască atât sufleteşte, cât şi trupeşte. Acum se fac daruri legate de îmbrăcăminte, încălţăminte şi cosmetică, tot ce e la vedere şi ţine de podoabe, găteli. “Este momentul potrivit cosmeticelor, al mărgelelor şi al tuturor adjuvanţilor prin care prezenţa umană capătă strălucire”, spune specialistul. Nu duceţi fleacuri pentru casă. Obiectele de ornament se duc în dar de Crăciun. “Acum, omul este centrul atenţiei, nu casa. Dacă iarna stăteam mai mult în casă, acum ieşim pe afară, între oameni, şi trebuie să arătăm bine”, adaugă Doina Işfănoni. Un obicei care face bucurie copiilor este să le ascunzi darurile aduse de iepuraş şi să îi provoci să le caute. Se vor distra copios.

Care sunt cele mai potrivite daruri

  • Pentru soţie, iubită – o geantă, o eşarfă, un parfum.
  • Pentru soţ, iubit – o cămaşă, o curea, produse de tuns, de ras.
  • Bunicilor, socrilor – nu vor putea refuza o delicatesă culinară (cozonaci, pască, un aranjament cu ouă de ciocolată). Le mai poţi lua produse utile pentru casă/grădină, ceva de îmbrăcat sau o ramă foto cu persoanele dragi.
  • Copiii nu ţin cont neapărat de tradiţie şi se bucură cel mai mult de jucării şi de dulciuri. Şi lor le poţi lua hăinuţe, un ghiozdan nou pentru şcoală.
  • Prietenilor, colaboratorilor – aranjamentele florale şi dulciurile specifice acestei sărbători (iepuraşi de ciocolată, cozonaci, băuturi fine) sunt potrivite pentru oricine.

Ce spune codul bunelor maniere

  • Cadourile se oferă împachetate şi, evident, atenţie să nu fi uitat pe ele eticheta cu preţul!  
  • Nu se fac cadouri superiorilor ierarhici.
  • Nu se fac daruri costisitoare chiar dacă ai o situaţie materială bună. Îl poţi face pe celălalt să se simtă prost şi obligat să-ţi „plătească cu aceeaşi monedă”.
  • Un cadou nu se refuză niciodată! Cel care l-a primit, îl va desface în faţa celui care l-a dăruit, fără a protesta la infinit că e prea scump şi nu trebuia.
  • Dacă un cadou nu îţi place, trebuie să-ţi ascunzi nemulţumirea. În nici un caz nu vei spune „ce să fac cu el?!”, sau „mai am unul la fel”. Vei mulţumi din inimă pentru a nu strica bucuria celui care ţi l-a oferit.
  • Nu oferi niciodată în dar un obiect din casă care ţie nu-ţi place. Le poţi da apropiaţilor doar în situaţia în care şi le doresc, fără comentarii de genul „mă mir că-ţi place, mie mi se pare oribil”, aflăm de pe codulbunelormanierepentrutoti.blogspot.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
bani multi pensie jpg
pensie jpg
Vue du village de Tourrettes sur Loup depuis la route des Quenières JPG
netflix pixabay jpg
luxemburg istock jpg
jessica riggs calendar nud profimedia (1) jpg
georgescu iohannis foto EPA + FB jpg
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net