Telefoanele vechi, la vânzare pe internet! Cu cât se vinde un Nokia sau un Sony Ericsson

Nokia, Motorola şi Ericsson sunt firmele cu care a început istoria telefoniei mobile, iar modelele lor se vând, astăzi, pe OLX. Iată cât se cere pentru un mobil vechi. 

La ce prețuri se vând telefoanele vechi Foto: Shutterstock
La ce prețuri se vând telefoanele vechi Foto: Shutterstock

Telefoanele vechi, la vânzare pe OLX

Pentru mulți utilizatori actuali, telefoanele vechi reprezintă nostalgie deoarece sunt semnificativ diferite de smartphone-urile moderne. Sunt destui cei care au încă aceste articole, deja rare, iar acum se pare că ele pot fi vândute la preţuri bune. Pentru unele se cer sute de lei. Totuși, acest lucru se aplică doar dispozitivelor care sunt în stare bună de funcționare şi nu sunt blocate de anumiți operatori de telefonie mobilă.

Cât costă telefoanele vechi

De exemplu, un utilizator de pe OLX a scos la vânzare mai multe modele de telefoane vintage de colecție, de la Nokia, Philips, GSM, Motorola, Black Barry, utilizatorul precizând că toate telefoanele scoase la vânzare au fost păstrate ani de zile la colecție. Prețul pentru toate aceste dispozitive, mai spune colecționarul, este de 700 de lei.

Nokia 3310 valorează acum 150 de lei

Nokia 3310 a fost cu ani în urmă cel mai căutat telefon mobil de pe piață. Dincolo de mini-jocurile propuse, modelul finlandezilor spulberă concurența printr-o baterie extrem de reușită, care rămânea încărcată pentru mult timp și un design simplu și eficient.

Pe Olx, acum, un telefon mobil Nokia 3310 se vinde cu 150 de lei. Cel puțin atât cere un utilizator pe modelul scos la vânzare. Anunțul său e simplu: „Telefonul e în perfectă stare de funcționare și liber de rețea. Memorie RAM 512 MB”.

Potrivit datelor oficiale, compania Nokia a vândut peste 126 de milioane de telefoane model 3310. În 2017, compania finlandeză HMD Global a lansat în 2017 o versiune mai modernă a telefonului Nokia 3310.

Cu cât se vinde cu telefon fix

 În timp ce alții au ales să arunce telefoanele fixe, cu fir și disc, folosite în anii 80-90, cei care le-au păstrat pe motiv că: "poate mai au nevoie de ele", le vând în prezent, pe internet. De exemplu, un deținător al unui astfel de telefon a încărcat un anunț pe site-urile specializate și vinde aparatul devenit "piesă de muzeu" cu prețul de 230 de lei. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net