Adio, Android și iOS! De ce au ajuns oamenii să cumpere telefoane vechi, cu butoane

Ultima actualizare:

Android și iOS lansează telefoane pe bandă rulantă, însă mai există și persoane care preferă lucrurile vechi, readuse în actualitate de unele nevoi. Sunt foarte multe persoane care nu mai pot trăi fără telefon, fiind obiectul pe care ne asigurăm mereu că l-am luat cu noi, atunci când am plecat de acasă. Este foarte ușor să ții legătura cu persoanele dragi cu ajutorul lui, îți ține de urât, ce să mai, știm deja toate avantajele lui.

Dar cine s-ar fi gândit că există persoane care preferă telefoane vechi, „cu butoane”, în locul celor inteligente? Vestitul model Nokia Vertu a revenit la modă, chiar dacă nimeni nu se aștepta la o asemenea turnură de situație. Desigur, este vorba de un model extrem de scump, al cărui preț e colosal. Chiar Anamaria Prodan deține un astfel de gadget cu care s-a lăudat de multe ori în social media. Prețul unui astfel de Nokia Vertu ajunge chiar și la peste 80.000 de dolari, dacă vorbim de modelul încrustat în diamante.

Nokia câștigă teren

Compania de telefoane mobile Nokia a anunțat la începutul acestui an că vânzările sunt în creștere în comparație cu anul trecut. Telefoanele grele, cu butoane, au început să fie preferate din nou de anumite persoane. La polul opus, Android și iOS se luptă pentru a avea mai multe vânzări, concurează să lanseze cele mai noi opțiuni, cele mai inteligente funcții care să ne ușureze munca.

Spre surprinderea noastră, sunt și mulți oameni care au folosit o foarte mare perioadă de timp telefoane inteligente, cu ecran tactil, însă au preferat să se reprofileze pe modele mai vechi. 

Oamenii nu mai vor smartphone-uri

Telefoanele anilor 1990 le stârnesc adolescenților curiozitate de a se întoarce la vremurile în care tehnologia nu era nici măcar pe jumătate așa cum este astăzi, atât de avansată. Multor persoane li s-a făcut dor de zilele în care nu le prea interesa câte notificări au, când nu erau  prins în scroll-ul interminabil, când nu se trezeau și nici nu adormeau cu telefonul în mână. Vremurile s-au schimbat, firește, la fel și nevoile oamenilor! 

Rețele de socializare generează dependență, provoacă boli mintale și chiar depresie. Din cauza acestora, numeroase persoane sfârșesc prin a se compara cu oameni cu bani, cu persoane mai frumoase, mai potente din punct de vedere financiar și dezvoltă frustrări care nu se mai repară atât de ușor.

Citește și - Atenție! Milioane de iPhone-uri vor deveni periculoase. Iată ce trebuie să faci

Smartphone-ul oferă dopamină, uneori poate că într-o doză mai mare decât ar fi recomandat, iar oamenii se întorc la vechile telefoane pentru a reveni cu picioarele pe pământ, după cum bine spune o vorbă românească. Vor să fie mai prezenți în viața reală și să aibă contacte fizice mai dese și mai apropiate cu cei dragi. 

O utilizatoare a aplicației TikTok a spus că, împreună cu grupul ei de prieteni, a hotărât ca atunci când ies în cluburi, în oraș, să își ia telefoane acelea vechi, în care au doar numerele de contact, în caz de urgență. Acest aspect duce la mai puține poze pe rețelele de socializare în stare de ebrietate, în diferite ipostaze jenante sau chiar la urmărirea locației de către persoanele dubioase din jurul nostru. 

Alt avantaj al telefoanelor vechi este prețul. Nici nu se poate compara cu prețul unui smartphone, așadar cu bani puțini putem deveni mai sociabili, mai integrați în lumea reală.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!     

image
image
image
image
image
image
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net