Trăim în Matrix? Teoria fascinantă a fizicianului român care crede că suntem personaje într-o lume virtuală. Ce dovezi are

Ultima actualizare:

Într-o lume în care tehnologia devine din ce în ce mai sofisticată, întrebarea esențială despre natura realității noastre începe să capete noi nuanțe și provocări. O teorie fascinantă, propusă de un renumit fizician român numit Melvin Vopson, sugerează că trăim într-o simulare pe computer, asemănătoare celei din celebrul film „The Matrix”. Potrivit acestei teorii, universul nostru ar putea fi doar o simulare super-avansată de realitate virtuală, iar semnele acestui adevăr ar fi mai evidente decât ne-am imagina.

Melvin Vopson susține că trăim într-o lume virtuală.
Melvin Vopson susține că trăim într-o lume virtuală.

Căutarea răspunsurilor în infodinamică

Profesorul Vopson, asociat cu Universitatea din Portsmouth, a pus bazele teoriei sale pe o nouă lege a fizicii, numită „a doua lege a dinamicii informației”. Această lege dezvăluie că nivelul de dezordine, cunoscut și sub numele de entropie, într-un sistem de informații, scade în loc să crească, cum ar presupune a doua lege a termodinamicii. Acest fenomen este similar procesului de ștergere sau comprimare a codului de către un computer, sugerând că realitatea noastră prezintă semne clare de manipulare informațională, cum ar fi într-o simulare pe computer.

Simetria: cheia către dezvăluire

O dovadă semnificativă pentru teoria lui Vopson se găsește în simetria observată în lumea noastră. De la structurile biologice la cele atomice și până la simetriile matematice, această simetrie reprezintă un model de optimizare a informațiilor într-o simulare digitală complexă. Această corespondență între simetrie și scăderea entropiei susține teoria că trăim într-o lume virtuală.

Amenințarea catastrofei informaționale

O parte crucială a teoriei lui Vopson este avertismentul său cu privire la o „catastrofă informațională” iminentă. Conform acestei perspective, ne apropiem de momentul în care cantitățile masive de informații digitale vor depăși capacitatea noastră de a le susține energetic. Acest punct de saturare va marca punctul culminant al informațiilor digitale posibile, aducând cu sine schimbări fundamentale în modul în care percepem și interacționăm cu realitatea noastră.

O teorie susținută de pionierii în tehnologie

Teoria lui Vopson nu este singulară în lumea științifică. Figuri precum fondatorul Tesla, Elon Musk, susțin de asemenea ideea că realitatea fizică este construită din fragmente de informații. Aceasta face parte din domeniul fizicii informației, indicând că aceasta ar putea fi a cincea stare a materiei, după solide, lichide, gaze și plasmă. Aceste argumente aduc în prim plan întrebări profunde cu privire la natura realității noastre și la adevărata noastră existență.

Într-o lume în care știința și tehnologia ne deschid uși către necunoscut, teoria fascinantă a lui Melvin Vopson aduce o perspectivă provocatoare asupra naturii reale a realității noastre. Cu dovezi empirice și observații asupra lumii înconjurătoare, această teorie ridică întrebări captivante despre originea noastră și despre ce înseamnă, într-adevăr, să trăim în Matrix, scriu cei de la Adevărul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net