Teoriile conspiraționiste: povestea petei de pe chelia lui Mihail Gorbaciov

Ultima actualizare:

Mihail Gorbaciov, ultimul lider al URSS, a murit marți, 30 august, la vârsta de 91 de ani. Fostul lider politic a fost cel care a reușit să pună capăt Războiului Rece. De altfel, a contribuit la destrămarea Uniunii Sovietice. Sunt multe controverse în ceea ce privește viața lui Gorbaciov, însă mult discutată este pata de pe chelia lui Gorbaciov.

image

Pe lângă războiul deja în curs, mai avem și alt motiv pentru care ne îndreptăm atenția spre Rusia. Mihail Gorbaciov, o mare figură istorică atât pentru ruși, cât și pentru întreaga lume, a încetat din viață. Aflați cine a fost Gorbaciov și de ce era el o figură importantă a istoriei, cât și povestea petei de pe capul acestuia.

Vezi și: Mihail Gorbaciov, în România după 20 de ani - VIDEO

Controverse despre pata pe care Gorbaciov o avea pe cap

Au fost foarte multe comentarii cu privire la pata imensă de pe capul lui Mihail Gorbaciov. Mulți au asemănat această pată cu arhipelag siberian. Ce-i drept, în imagini chiar seamănă. În anii '80 fostul lider sovietic spunea, în spirit de glumă, că forma petei de pe capul său va fi noua hartă mondială. 

image

În realitate, pata de pe capul lui Mihail Gorbaciov este un semn de naștere, denumit și „pată de vin” după culoarea și forma pe care o are. Aceste semne sunt cel mai des întâlnite în aria feței sau a gâtului, dar mai pot apărea și în zona abdomenului sau a membrelor, conform healthline.com.

Doctorul Jay Siwek, profesor în departamentul de medicină a familiei la Universitatea Georgetown, a spus, în 1987, pentru The Washington Post că „petele acestea rămân pe viață de cele mai multe ori, deși e posibil să se retragă puțin.” 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net