Test de inteligență pentru minți luminate. Cele trei întrebări care îți arată dacă ești sau nu un geniu

Puțini știu că există cel mai scurt test de inteligență din lume, cel care îți arată dacă ești sau nu un geniu. Trebuie să răspunzi la doar trei întrebări pentru a descoperi dacă te numeri printre oamenii cei mai inteligenți.  

Test de inteligență Foto: Shutterstock
Test de inteligență Foto: Shutterstock

Testul de Reflexie Cognitivă (TRC)

Cunoscut și ca cel mai scurt test de inteligență din lume, Testul de Reflexie Cognitivă (TRC) susține că este nevoie doar de trei întrebări pentru a determina dacă ești un geniu. Dezvoltat în 2005 de către psihologul de la Princeton, Shane Frederick, acest test simplu evaluează capacitatea ta de a procesa informația în mod lent și rațional, fără să tragi concluzii pripite.

Care sunt cele trei întrebări 

O minge şi o bâtă costă împreună 1 leu şi 10 bani. Bâta costă cu 1 leu mai mult decât mingea. Cât costă mingea?

Dacă 5 maşini au nevoie de 5 minute pentru a produce 5 obiecte, de cât timp vor avea nevoie 100 de maşini pentru a produce 100 de obiecte?

Pe un lac, se află o zonă cu nuferi. În fiecare zi, această zonă îşi dublează suprafaţa. Dacă durează 48 de zile pentru ca nuferii să acopere întreg lacul, în cât timp aceştia acoperă jumătate din lac?

Cum răspund cei mai mulți oameni 

Mingea costă 10 bani.

Maşinile au nevoie de 100 de minute pentru a produce cele 100 de obiecte.

Că suprafaţa lacului ar fi acoperită pe jumătate în 24 de zile.

Care sunt, de fapt, răspunsurile corecte 

Mingea costă 5 bani.

Ar dura 5 minute ca 100 de maşini să producă 100 de obiecte.

Nuferii ar acoperi jumătate din lac în 47 de zile.

Câte persoane au greșit testul 

Acest test a fost aplicat pe 3,500 de oameni. 33% dintre ei au greşit toate cele trei răspunsuri. 83% dintre respondenţi au greşit cel puţin o întrebare. 48% dintre studenţii de la MIT, care au luat parte la sondaj, au descoperit răspunsul la cele trei întrebări.

Ce este un test IQ

Testul de inteligență este o metodă care face parte din diagnosticul psihologic, ea stabilește gradul de inteligență al al unei persoane. Aceste teste pot stabili capacitatea cognitivă în viața de toate zilele a individului.

În prezent, există mai multe teste de inteligență standardizate, care pot măsura IQ-ul începând cu vârsta de aproximativ 3 ani și până spre etatea de 90 de ani. O evaluare complexă și valoroasă a abilităților cognitive poate fi făcută însă, abia după vârsta de 6 ani. 

Rezultatele testelor de IQ sunt adesea corelate cu performanța profesională

În mediul școlar, rezultatele testelor de IQ pot ajuta la dezvoltarea de planuri educaționale personalizate pentru elevi, adaptate nevoilor și capacităților lor specifice. Rezultatele testelor de IQ sunt adesea corelate cu performanța școlară și profesională. Ele pot oferi o perspectivă asupra modului în care cineva s-ar putea descurca în diverse contexte educaționale sau profesionale.

 Este important să subliniem că testele de inteligență au limitele lor și nu evaluează în mod exhaustiv întregul spectru al abilităților umane. Ele pot oferi doar o imagine limitată a anumitor aspecte ale inteligenței și nu ar trebui să fie singurul instrument folosit în luarea deciziilor importante despre individ.

image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
carne oaie miel istock jpg
raceala jpg
image png
Regina Elisabeta   GettyImages 106056536 jpg
georgescu jpg
pod china jpg
banner burger urs png
image
actualitate.net
image
actualitate.net