Toleranţa, o componentă de bază în menţinerea unei relaţii de cuplu

Ultima actualizare:

    Toleranţa este o componentă esenţială în menţinerea unei relaţii sănătoasefoto: 123RF
Toleranţa este o componentă esenţială în menţinerea unei relaţii sănătoasefoto: 123RF

Toleranţa este o componentă esenţială în menţinerea unei relaţii sănătoase. Înseamnă că partenerii apreciază diferenţele celuilalt, că pot cădea de acord chiar şi atunci când se contrazic, că îşi pot urmări nevoile personale într-un mod care ia în calcul şi starea de sănătate a relaţiei, nu doar la început, atunci când diferenţele sunt parte din atracţie, ci pe toată durata de viaţă a relaţiei lor.

Nu există cuplu scutit de probleme, iar acestea pot avea o latură constructivă, determinându-vă să vă uniţi forţele pentru un scop comun: depăşirea obstacolului. Evident, dacă vorbim despre un conflict, aspectul se pune pe capacitatea voastră de autocontrol. Pentru că, pe termen lung, scopul este să aveţi o relaţie frumoasă şi funcţională şi nu să câştigaţi o dispută.

Toleranţa în cuplu se exersează, iar corectările propriului comportament cât şi al celuilalt, necesită perseverenţă, răbdare, dar şi o bună motivaţie. Acesta din urmă este catalizatorul transformărilor pozitive într-un cuplu şi depinde de voi să o găsiţi şi întreţineţi. Iar în dispute, nu uitaţi să evitaţi jignirile sau acuzele personale. Cel mult condamnăm un comportament sau o atitudine şi nu persoana însăşi.

image
image
image
image
image
image
statuie jpg
Tuse jpg
money 3115981 1280 jpg
image png
tesla jpg
calendar ortodox 2021 22 februarie aflarea sfintelor moaste din evghenia png
vasile certezanu jpeg
casatorie creier jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net