Top 10 cele mai spectaculoase călătorii cu trenul din Europa. Oferă experiențe unice în viață

Să descoperi o țară într-o călătorie cu trenul este o experiență pe care ar trebui să o trăiască oricine, cel puțin o dată în viață. Deși mulți aleg să călătorească cu avionul, cele cu trenul sunt cea mai bună alegere atunci când vrei să te bucuri de moment, de peisaje, cât și de experiență în sine. Iată 10 cele mai spectaculoase călătorii cu trenul din Europa.

Cele mai spectaculoase călătorii cu trenul din Europa / foto: Pixabay
Cele mai spectaculoase călătorii cu trenul din Europa / foto: Pixabay

Călătoriile cu trenul îți oferă ocazia de a învăța lucruri noi despre alte culturi. Pentru oricine este dornic să vadă lumea, îți prezentăm cele mai uimitoare călătorii din Europa. Stațiile feroviare europene sugerează istorie și romantism, apar în filme clasice, în romane și în muzică.

Bernina Express

Așadar, poate că cea mai cunoscută călătorie cu trenul din Europa este cea cu Bernina Express, cel mai spectaculos mod de a traversa Alpii. Deși poartă denumirea de „express”m nu este un tren de mare viteză, dar este foarte popular printre turiști datorită faptului că este compus din vagoane panoramice ce permit acestora să aibă parte de priveliști uimitoare. Ruta Bernina Express pleacă din Chur sau Davos din Elveția (via St. Moritz) și ajunge până în Tirano, Italia.

Linia ferată Bergen

Dacă luați trenul de la Oslo înspre Bergen, pe linia ferată Bergen, pregătiți-vă pentru o călătorie palpitantă, unde, în timp ce trenul urcă prin munte și se „lipește” de marginile abrupte al versanților și huruind prin tunele, veți admira peisaje ce vă taie răsuflarea.

Prin Pădurea Neagă

Pentru cei care nu cunosc deja, Pădurea Neagră este o vastă regiune împădurită din sud-vestul Germaniei. Mai exact, este situată în landul Baden-Wurttemberg și ocupă o parte semnificativă a acesteia. Frumusețea regiunii constă în natura sa, dar, de asemenea, unele orașe și sate pitorești, astfel că vei experimenta cele mai frumoase lucruri. Linia pitorească Pădurea Neagră operează pe ruta Offenburg-Konstanz.

Calea ferată Belgrad - Bar

Calea ferată Belgrad - Bar este mereu inclusă între cele mai frumoase trasee europene unde să mergi cu trenul, însă nu doar peisajele sunt interesante, ci și istoria ei. Pentru a avea cea mai plăcută experiență pe această cale ferată și a vă putea bucura de peisaj, cea mai bună idee este să călătoriți ziua. Cu toate acestea, în timpul zilelor lungi de vară puteți vedea multe dintre porțiunile cele mai fascinante și la bordul unuia din trenurile de noapte.

Cinque Terre

Parcurgând Cinque Terre („Cele cinci ținuturi” n.r), acest traseu de 18 km ne duce de la La Spezia către Levanto, prin 5 sate de pe malul mării: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza și Monterosso. De-a lungul rutei, turiștii pot servi preparate din fructe de mare și focaccia.

Calea ferată West Highland

Aflată în mod regulat în fruntea topurilor călătoriilor feroviare pitorești preferate, West Highland este soluția potrivită pentru a vedea cele mai bune peisaje pe care le are de oferit Scoția. Calea ferată este întinsă pe aproximativ 193 de kilometri de la Glasgow la Fort William, la poalele lui Ben Nevis, cel mai înalt munte din Marea Britanie.

Calea ferată Linha do Douro

Turiștii atrași de Portugalia pot lua trenul din nordul țării și să călătorească pe un traseu care leagă centrul orașului Porto de localitatea Peso da Régua și satele situate pe valea râului Douro. Ruta feroviară acoperă o lungime totală de 160 de kilometri, iar porțiunea cea mai frumoasă este cea situată spre sfârșit.

Călătoria cu Trenulețul Galben

Le Train Jaune (Trenul Galben n.r) este o denumire populară pentru calea ferată Villefranche – Vernet-les-Bains -> Latour-de-Carol (sau Ligne de Cerdagne). În timpul verii, acest tren are un vagon decapotabil! Cea mai spectaculoasă parte a traseului de 63 de kilometri este urcarea de la Villefranche-de-Conflent, un oraș fortificat, sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, la vest de Perpignan, până la Odeillo-Font-Romeu.

Calea ferată Kalavryta

Dat în folosință în anul 1896, traseul care se întinde în nordul peninsulei Peloponez din Grecia oferă turiștilor peisaje mirifice, care le vor tăia pur și simplu răsuflarea. Calea ferată are un ecartament feroviar de numai 0,75 metri și, atenție, străbate câteva cascade.

Calea ferată Öresund

Podul-tunel Öresund este un pod-tunel feroviar și rutier peste strâmtoarea Øresund și leagă rețelele rutiere și feroviare din Scandinavia cu cele din Europa Centrală și de Vest și este cel mai lung pod rutier și feroviar din Europa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
oarasul interzis china pixabay jpg
image png
mașină  foto   Shutterstock jpg
ludmila pavlicenco captura video jpg
Front Hamsie poza hamsie copy jpg
rusia jpeg
Toscana FOTO Shutterstock jpg
transalpina zapada inchisa jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net