Țara care n-a invadat niciodată un alt stat, deși este considerată putere nucleară. E cea mai pașnică din întreaga istorie

India este singura țară care nu a invadat nicio altă țară în istoria sa, dar s-a confruntat cu multe invazii străine. Oamenii Indiei au dat dovadă de curaj și nu au permis niciodată ca la ei să se stabilească vreo putere străină.

Peisaj din India Foto: Wikipedia
Peisaj din India Foto: Wikipedia

Despre India 

Cea mai veche civilizație cunoscută a Indiei a apărut acum aproximativ 5.000 de ani în zona pe care azi o numim Pakistan. Arheologii au descoperit rămășițele a două orașe uriașe, cu case din cărămidă și sisteme de canalizare. Nimeni nu știe de ce, dar aceste orașe, numite Harappa și Mohenjo Daro, au fost abandonate în 1700 î.Hr.

Poporul arian era format din fermieri din Asia Centrală care au ajuns în India în jurul anului 1500 î.Hr. Vorbeau sanscrita, una dintre cele mai vechi limbi cunoscute din lume. Scripturile vedice, scrieri care stau la baza religiei hinduse, au fost scrise în timpul domniei ariene. 

Începând cu secolul al XV-lea, în urma unei serii de invazii ale forțelor musulmane, un lider mongol pe nume Babur a fondat Imperiul Mongol. Mongolii au fost martorii unei epoci de aur a artei, literaturii și arhitecturii în India între 1527 și 1707. Au construit drumuri, moschei, grădini și morminte enorme, inclusiv marele Taj Mahal.

India nu a invadat niciodată o altă țară

India este țara care nu a invadat niciodată o altă țară, deși s-a confruntat cu multe invazii. India a fost mult timp a doua cea mai mare populație din lume, după China. Din 2023 însă se estimează că a trecut pe primul loc cu o populație de aproximativ 1,4 miliarde de oameni. Cele mai populate orașe sunt Delhi și Mumbai, fiecare cu o populație de peste 10 milioane de locuitori.

Hinduismul este una dintre religiile majore din India și este motivul pentru care vacile sunt considerate sacre în această țară. Se crede că vacile sunt sfinte în hinduism și, prin urmare, sunt protejate, onorate și tratate cu respect. Zeița hindusă Bhoomi reprezintă Pământul și este adesea arătată sub forma unei vaci.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Parker Bowles cu Printul William si Printul Harry la nunta lui Charles cu Camilla   profimedia 0218936184 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
17 ani de la intronizarea preafericitului parinte daniel ca patriarh al bisericii ortodoxe romane 309412 jpeg
ferma dacilor jpg
Doctor medic pacient consultatie FOTO Shutterstock jpg
Județul Galați, grav afectat de inundații FOTO: CJ Galați
eclipsa pixabay jpg
borsec jpg
american venit prima data in romania jpg
dani vancu buncar instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net