Top 16 idei de afaceri la țară. Câștigă bani în cel mai scurt timp
Îți oferim 16 idei de afaceri la țară extrem de ușor de pus în practică. Dacă locuiești la țară sau dispui de câteva sute de metri pătrați în mediul rural, deja ai tot ce îți trebuie ca să te pui pe făcut bani.
Dacă te gândești de multă vreme să începi o afacere, noi îți dăm 16 idei de afaceri la țară care au deja succes pentru mulți întreprinzători mici. Tot ce îți trebuie sunt doar câteva sute de metri pătrați de teren la țară și timp pentru a te ocupa de afacere.
Idei de afaceri la țară: creșterea caprelor – vinde laptele în avans
Laptele de capră este renumit pentru că este un antiinflamator natural, stimulează sistemul imunitar, echilibrează tensiunea arterială, reduce riscul de cancer la sân sau de atac cerebral și în plus elimină alergiile și problemele digestive.
Acesta e motivul pentru care creșterea caprelor este una dintre cele mai bune idei de afaceri la țară. Un litru de lapte se vinde cu 3,5 lei angro și profitul pe care îl poți obține este unul frumușel. Rasa Carpatină de capre dă 1,5 litri de lapte pe zi, timp de 8 luni pe an.
Idei de afaceri la țară: creșterea trandafirilor
Un singur kilogram de ulei de trandafir costă 4.000 de euro. Pe o suprafață de 2.000 de metri pătrați poți cultiva în jur de 1.200 de butași de trandafiri din care poți obține până la 10.000 de borcane de dulceață, 5.000 de sticle de sirop sau 3.000 de sticle de oțet. Estimativ, cam 220.000 de lei pe an.
Nu are sens să îți mai spun că este una dintre cele mai profitabile idei de afaceri la țară.
Idei de afaceri la țară: apicultura
Una dintre cele mai cunoscute idei de afaceri la țară este apicultura. Piața de apicultură din România nu și-a atins încă apogeul, așa că acum este momentul ideal să te apuci de această afacere. Lucrul cu albinele nu este atât de complicat pe cât ai crede, trebuie doar să urmezi niște reguli stricte.
Idei de afaceri la țară: fermă ecologică de găini ouătoare
Piața ouălor ecologice este pe o traiectorie ascendentă, cererea este tot mai mare. O astfel de afacere se poate pune ușor pe picioare, investiția nu este foarte mare. Găinile nu pun foarte mari probleme și nu sunt foarte greu de întreținut.
Ouăle fac parte din alimentele de bază ale omului, așa că piața de desfacere este ca și asigurată, motiv pentru care aceasta este una dintre cele mai sigure idei de afaceri la țară.
Idei de afaceri la țară: creșterea porcilor în sistem ecologic
Creșterea porcilor în sistem ecologic înseamnă, mai exact, creșterea într-un mediu înconjurător protejat prin folosirea unor tehnologii non-agresive pentru ecosistem. Cererea pentru astfel de produse este tot mai mare, în special pe piața din Europa, așa că desfacerea ar putea să fie chiar către export. Poate părea complicat însă odată pusă pe roate este una dintre cele mai profitabile idei de afaceri la țară.
Idei de afaceri la țară: creșterea prepelițelor
Este de departe printre cele mai profitabile idei de afaceri la țară. Un calcul simplu ne arată că o prepeliță poate produce în 10 luni de fertilitate în jur de 300 de ouă, ceea ce îți aduce ție un profit de 60 de lei. Nu ocupă loc mult și nu sunt pretențioase.
Idei de afaceri la țară: fructe de pădure
Mure, zmeure, coacăze, afine, căpșuni, toate sunt extrem de căutate, simt scumpe și îți pot aduce un profit incredibil. Nu ai nevoie de mai mult de o jumătate de hectar de teren agricol pe care să le cultivi atent, iar potențialul lor de venit este uriaș. Este una dintre cele mai banale dar eficace idei de afaceri la țară.
Idei de afaceri la țară: cultivarea legumelor ecologice
Oricum, orice om care stă la țară pune câteva răsaduri măcar de legume. Îți dai seama că doar cu puțină atenție și respectând câteva reguli în plus, acele legume își ridică prețul pentru profitul tău? Această afacere este una dintre ideile de afaceri la țară cu cel mai mare potențial de dezvoltare pe termen scurt.
Idei de afaceri la țară: cultivarea cătinei
Prețul de vânzare al cătinei este de aproape 2 euro pe kilogram, însă uleiul de cătină ajunge să se vândă chiar și cu 250 de euro la litru. Îți poți da seama că este una dintre cele mai de viitor idei de afaceri la țară.
Idei de afaceri la țară: creșterea curcanilor
Poți avea profit de până la 300 de lei la un singur curcan crescut. Secretul acestei idei de afaceri la țară este faptul că studiile de piață arată că piața autohtonă va crește foarte mult. În acest moment în România se mănâncă doar 1 kg de curcan pe cap de locuitor pe an, în următorii 5 ani se va ajunge până la 5 kg de locuitor.
Idei de afaceri la țară: creșterea iepurilor
Carnea de iepure este slabă și poate fi folosită cu succes și în dieta cardiacilor, a supraponderalilor, a vârstnicilor. Cu până în 30.000 de euro poți să cumperi în jur de 100 de iepuroaice și 20-30 de iepuri masculi cu care să începi afacerea. Este cu siguranță una dintre acele idei de afaceri la țară care se pot începe cu un buget restrâns și dezvolta rapid.
Idei de afaceri la țară: fabricarea dulcețurilor
Mai multe branduri proprii au reușit deja să se impună pe piața locală. Poți și tu o afacere de familie în domeniul fabricării dulcețurilor dacă ai deja o livadă. Doi tineri din Argeș chiar au reușit să deschidă o asemenea afacere de succes cu o investiție inițială de doar 5.000 de euro, investiție ce a fost amortizată chiar după primul an. Este una dintre cele mai bune idei de afaceri la țară.
Idei de afaceri la țară: fabricarea conservelor
Pentru legumicultori, producția de conserve de legume este o sursă de venit în plus. Se pot folosi legumele defecte sau cele care nu ajung în piață la tarabă. Murături, tocană de legume sau zacuscă sunt cele mai căutate. Este de departe una dintre cele mai ușor de pus în practică idei de afaceri la țară.
Idei de afaceri la țară: producția de ceaiuri naturale
Cu o grădină mică și cu o documentare serioasă pe tema plantelor medicinale, o familie de la țară poate să dezvolte o afacere extrem de rentabilă cu ceaiuri naturale. Este una dintre ideile de afaceri la țară cu cele mai mici costuri inițiale.
Idei de afaceri la țară: creșterea găinilor de carne
Investiția în câteva găini de rasă de carne nu este niciodată greșită. Cresc repede iar această carne este mereu căutată. În plus, există chiar un program național în care micii fermieri pot intra pentru a deveni furnizori de pui tărănești pe piața națională. Este una dintre cele mai la îndemână idei de afaceri la țară.
Idei de afaceri la țară: cultivarea celor mai profitabile plante agricole
Este important ca atunci când te apuci să cultivi plante agricole, să te interesezi care sunt cele mai ușor de făcut, cu investiția cea mai mică și fără riscuri. Printre cele mai rentabile sunt: dovleceii, porumbul dulce, aronia, lavanda.