Tot ce trebuie să știți despre Prosecco

Ultima actualizare:

    Sursă foto: Unsplash.com
Sursă foto: Unsplash.com

Vinurile Prosecco sunt cele mai populare băuturi acidulate din Italia. Deși această băutură este adesea în comparație cu șampania, ea se realizează cu un tip diferit de struguri și o metodă diferită de vinificație.

După cum veți descoperi în acest articol, există mai mult de știut despre acest spumant fascinant, inclusiv cum să alegeți Prosecco, diferitele tipuri, regiunea principală de vinificație și cu ce alimente îl puteți asocia.

Ce este Prosecco?

Din punct de vedere tehnic, Proseco este un vin spumant care provine din regiunea Valdobbiadene din Veneto, Italia. Vinul este făcut cu struguri Prosecco (numiți și "Glera") și transformat în vin prin intermediul metodei spumante Charmat. Aceasta înseamnă că bulele Prosecco rezistă mai mult decât berea și la fel de mult ca șampania.

Majoritatea vinurilor Proseco sunt produse într-un stil uscat, brut. Cu toate acestea, datorită aromelor de fructe ale strugurilor de măr verde, pepene galben, pere și caprifoi, de obicei, pare mai dulce decât este. Chiar dacă brut este cel mai popular nivel de gust al Prosecco-ului vândut astăzi pe piață, puteți găsi stiluri care sunt mai dulci, dacă le căutați. Iată cum este etichetă o sticlă de Prosecco:

● Brut 0-12 g / l - până la jumătate gram de zahăr rezidual pe sticlă

● Extra uscat 12-17 g / l - doar peste o jumătate de grame de zahăr rezidual pe sticlă

● Uscat 17-32 g / l - până la 1 gram de zahăr rezidual pe sticlă

Apropo, dacă nu ați avut încă ocazia de a gusta un Prosecco extra uscat, acest stil oferă un echilibru excelent între aciditatea și dulceața sa subtilă.

Cum se servește Prosecco

Prosecco ar trebui să fie servit rece, la o temperatură de 3-7 ° C. Majoritatea băutorilor vor fi de acord că cel mai bun pahar în care să se servească Prosecco este un pahar tip lalea. Această formă este ideală pentru că este înaltă și subțire, ceea ce ajută la durata bulelor, în timp ce bulbul mai mare de la vârf ajută la colectarea mai multor arome florale ale vinului.

Asocierea alimentelor cu Prosecco

Prosecco este surprinzător de versatil și se poate asocia cu o gamă largă de genuri și feluri de mâncare din bucătărie. Este unul dintre acele vinuri care pot fi servite ca un aperitiv (înainte de mâncare), dar funcționează bine și alături de feluri principale.

Ideologia din spatele asocierii Prosecco-ului cu alimente este de a îl folosi ca un „pallete cleanser” alături de alimente cu intensitate medie (pui, tofu, creveți sau porc). Datorită aromei și bulelor sale dulci, Prosecco se potrivește bine cu curry picant și preparate din Asia de Sud-Est, cum ar fi cele thailandeze, vietnameze, din Hong Kong și preparate din bucătăria din Singapore.

Cum să identificați un Prosecco de înaltă calitate

Tipurile de clasificare ale Prosecco-ului sunt marcate pe sticlă, după cum urmează:

● Prosecco DOC: Cel mai frecvent nivel de calitate al Prosecco, care este făcut în 9 provincii care acoperă regiunile Giulia Veneto și Friuli-Venezia.

● Prosecco Conegliano Valdobbiadene Superiore DOCG: Strugurii sunt amestecați, provenind dintr-o zonă de creștere mai mică, mai concentrată între Valdobbiadene și Conegliano în dealuri. Aceste dealuri sunt cunoscute pentru producea unor dintre cele mai concentrate vinuri Prosecco.

● Asolo Prosecco DOCG: De-a lungul râului din regiunea Conegliano-Valdobbiadene puteți găsi o altă regiune de dealuri mai mici, producând vinuri excelente cu standarde de înaltă calitate. Vinurile sunt marcate Asolo Prosecco pe sticlă (și anterior: Colli Asolani).

● Prosecco Conegliano Valdobbiadene Superiore Rive DOCG: Vinuri fabricate din comune sau podgorii specifice din Conegliano-Valdobbiadene. Există 43 de comune care pot fi etichetate ca atare.

● Valdobbiadene Superiore di Cartizze DOCG: O microregiune de doar 265 de hectare chiar în afara Valdobbiadenei, considerată în mod obișnuit una dintre cele mai bune zone pentru Prosecco din lume.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net