Trucul magic care te va ajuta să elimini rugina de pe tigăi. Ai nevoie de o legume banală și va fi ca nouă

Ultima actualizare:

Îndepărtarea petelor de rugină poate fi dificilă și, uneori, chiar și produsele de curățare pot fi ineficiente împotriva acestor urme. Iată cum să le eliminați cu un cartof simplu. Acest aliment poate, de asemenea, curăța bine o tigaie deteriorată.

Îndepărtarea ruginii de pe ustensilele metalice poate fi plictisitoare. Acest fenomen se formează din cauza oxidării acestuia din urmă. Cu toate acestea, le puteți face impecabile cu un agent de curățare eficient: cartofii. Curățarea unei pete de rugină nu va mai avea secrete pentru tine.

Cu ajutorul unui cartof îți poți face tigaia să strălucească. Foto: Click.
Cu ajutorul unui cartof îți poți face tigaia să strălucească. Foto: Click.

Îndepărtați rugina de pe ustensilele metalice de bucătărie și tigăile cu un cartof

Obiectele metalice precum furculițele, cuțitele sau chiar tigăile pot fi deteriorate din cauza fenomenului de oxidare. O pată de rugină poate fi dificil de îndepărtat și te poate face să te gândești să arunci ustensilele de bucătărie sau tigăile. Cu toate acestea, le puteți face ca noi cu un simplu cartof. Astfel, veți economisi banii pe care i-ați da pe produse scumpe, adesea umplute cu substanțe chimice, optând pentru un ingredient la îndemână. Partea esențială a acestui sfat este cartoful care acționează ca un agent antirugină remarcabil. Poți să-ți iei rămas bun de la aceste urme portocalii sau maro inestetice cu un demachiant natural de pete!

De ce cartofii pot îndepărta rugina?

Acest aliment cu efect de stripare pe care îl poți folosi în mai multe scopuri conține acid oxalic, un compus care poate îndepărta aceste urme de oxidare de pe tigăile și ustensilele tale de fier. Astfel, cartoful este deosebit de eficient pentru curățarea obiectelor metalice care sunt deteriorate în timp. Sparge aceste urme inestetice, astfel încât să fie ca noi. Un argument convingător pentru a profita de acest sfat economic de sistem.

Cum să îndepărtați rugina de pe arzătoarele aragazului folosind un cartof

Cu niște cartofi poți scăpa de rugina care se acumulează pe obiectele tale metalice. Pentru a face acest lucru, va trebui să începeți prin a spăla arzătoarele aragazului pentru a îndepărta murdăria de pe suprafață. Apoi, pentru a elimina urmele de rugină, tăiați-vă cartoful în jumătate și stropiți jumătate cu bicarbonat de sodiu, un adevărat distrugător de rugină. Dacă cartoful tău își pierde zeama, poți tăia capătul vertical. Repetați această acțiune până când petele mici și încăpățânate sunt îndepărtate. Tot ce trebuie să faceți este să clătiți și să ștergeți cu o cârpă sau un burete din microfibră umedă. Lasă-l să se usuce și gata. Magic, nu?

Cum să curățați rugina dintr-o tigaie

Cu siguranță ați înțeles că pentru a îndepărta o pată de rugină de pe un arzător, un cartof și bicarbonat de sodiu, un ingredient casnic de neoprit, formează combinația perfectă. Cu toate acestea, nu este recomandat să folosiți acest ultim ingredient pe o tigaie ruginită deoarece s-ar putea deteriora. În loc să folosiți bicarbonat de sodiu pentru a curăța rugina, presărați pe jumătate de cartof sare fină. Frecați pata și lăsați produsul să acționeze până când reziduurile se desprind. Puteți înlocui sarea odată ce este acoperită cu grăsime. Clătiți recipientul cu apă curată și uscați această suprafață cu o cârpă curată. Pentru a preveni apariția ruginii, se recomandă aplicarea unui strat de ulei cu pensula care va preveni formarea ruginii. O alternativă simplă, economică și eficientă la produsele găsite în supermarketuri pentru a-ți tigaia să strălucească.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Florin Talpan FOTO sportpictures.eu
image
image
image
image
image
image
motanul max universitate vermont facebook jpg
dunare budapesta jpeg
giurgiu 1 jpg
Palatul Normanzilor, Sicilia (@Shutterstock) jpg
insula capri jpeg
pomi fructiferi jpg
4 front carburanti caseta jpg
fiat topolino jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net