Trucuri care te ajută să te hidratezi iarna

Ultima actualizare:

Dacă vara bei cu ușurință cel puțin doi litri de lichide zilnic, iarna este ceva mai dificil să ajungi la această cantitate, ceea ce face ca organismul tău să aibă de suferit. Iată câteva sfaturi care te ajută să te hidratezi corespunzător și în anotimpul rece.    

image
  • Bea un pahar mare de apă imediat ce te trezești. Este excelentă pentru sănătate: curăță colonul, elimină toxinele din sânge, reduce nivelul stresului din organism și ajută la pierderea în greutate.
  • Consumă alimente care conțin apă: castravetele, ardeiul gras, țelina, spanacul, grepfrutul, ridichiile sunt surse bogate de apă. De exemplu, un kilogram de portocale poate înlocui 1 litru de apă, iar în plus au vitamine, minerale și fibre.
  • Ține tot timpul apa la îndemână: în mașină, la serviciu, pe noptieră și chiar în club. Bea din când în când, chiar dacă nu îți este sete. Poți să bei câte un pahar de apă și înainte de fiecare masă. Astfel, vei mânca mai puțin și te vei simți mai bine. 
  • Ceaiurile dau un plus de savoare. Prepară-ți-le cu zeamă de lămâie sau portocală și cu puțină miere. Bea un ceai de minim 3 ori pe zi, încet, savurând aroma fructelor, conform mayra.ro.
  • Și laptele îți oferă hidratarea corespunzătoare. Mai mult, cu ajutorul a 1-2 căni cu lapte zilnic mai poți câștiga și vitamine, calciu și alte minerale. Bea dimineața lapte în care adaugi o linguriță de cacao, iar seara un pahar de lapte cu miere.
  • Nu ocoliți ciorbele sau supele. Sunt ideale iarna: conțin apă, proteine, legume, minerale și vitamine. Te feresc de răceală și gripă și îți hidratează organismul. Începe masa de prânz sau de seară cu o supă caldă cu legume și verdețuri.
  • De mare ajutor sunt și compoturile din fructe preparate în casă, fără adaos de zahăr. Presară puțină scorțișoară peste un compot de mere, de exemplu, și bea-l la gustarea de după-amiază.  
  • În mod evident, o baie fierbinte după ce venim de afară iarnă pare remediul ideal care să ne pună pe picioare. În realitate, apa caldă determină distrugerea stratului protector de lipide de la nivelul pielii, astfel încât ulterior va apărea deshidratarea. De aceea pe timpul iernii se recomandă că dușurile să fie cu apă caldă, dar nu fierbinte, și să nu petrecem mult timp în apă.
  • În majoritatea încăperilor, aerul încălzit iarna este uscat. De aceea, se recomandă folosirea unui umidificator sau vaporizator pentru creșterea umidității aerului, astfel încât pielea să nu aibă de suferit. Este indicat să aveți un umidificator în fiecare încăpere, pentru a asigura o distribuție egală a umezelii din aer, conform sfatulmedicului.ro.
  • Evită să stai cu mănușile sau șosetele umede! Acestea pot produce iritații ale pielii, fisurări, dureri sau chiar apariția de eczeme foarte dificil de tratat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
oala presiune jpeg
mircea diaconu jpg
Yoon Suk Yeol. Foto: captură video
Banner Carmen Harra
image
actualitate.net
image
actualitate.net