Trupul unui vampir, găsit într-o necropolă. Copilul înfricoșător ar fi fost închis cu un lacăt pentru a nu se întoarce din morți

Trupul unui vampir a fost găsit într-o necropolă. Ar fi fost închis cu un lacăt pentru a nu se întoarce din morți! Vorbim despre o descoperire uimitoare care a ieșit la lumină în urma cercetărilor arheologice recente. Vorbim mai exact despre rămășițele unui copil din secolul al XVII-lea. Acest detaliu dezvăluie vechi credințe privind revenirea morților sub forma „vampirilor".

Trupul unui vampir, găsit într-o necropolă. Foto: colaj/twitter
Trupul unui vampir, găsit într-o necropolă. Foto: colaj/twitter

Trupul unui vampir, găsit într-o necropolă

Expediția de cercetare, coordonată de arheologii de la Universitatea Nicolaus Copernicus, a avut loc într-un cimitir medieval timpuriu de tip necropolă în apropierea localității Dąbrowa Chełmińska din Polonia, potrivit The Independent.

Aici, echipa de arheologi a descoperit rămășițele unui copil din secolul al XVII-lea, cu o vârstă estimată între 5 și 7 ani. Aceste rămășițe au fost îngropate cu fața îndreptată spre pământ, într-o poziție care sugerează faptul că activitatea și prezența sa erau înfricoșătoare chiar și după trecerea în neființă. Astfel, aceste descoperiri arheologice ne poartă înapoi în timp, într-o epocă în care credințele și temerile medievale conturau perspectiva asupra lumii de dincolo.

În cursul anului precedent, acești cercetători mai făcutto descoperire cu adevărat uluitoare. E vorba despre mormântul unei tinere femei din perioada Medievală, ale cărei rămășițe au fost înmormântate cu un lacăt triunghiular fixat pe degetul mare al piciorului stâng și cu o seceră direcționată către jos, cu lama ei situată în preajma gâtului. Se crede că se practica acest lucru pentru ca decedatul să „nu se întoarcă din morți”.

De ce erau înmormântați cu fața în jos

Astfel de înmormântări, cu fețele îndreptate în jos, se făceau probabil în regiune în perioada medievală pentru ca decedatul să „muște din pământ" și să se asigure că nu „reprezintă o amenințare pentru oameni", au explicat oamenii de știință într-un comunicat.

O analiză a sugerat că mormântul copilului a fost probabil profanat și o parte din cadavru a fost luată, dar nu se știe când și de ce s-a întâmplat acest lucru și nici ce s-a întâmplat cu rămășițele.

În apropierea mormântului copilului, cercetătorii au descoperit, de asemenea, un grup de mai multe schelete de copii, cu un fragment de maxilar la unul dintre ele colorat în verde. O nuanță verzuie similară a fost observată și pe palatul femeii dezgropate anul trecut, au declarat oamenii de știință. Cercetătorii suspectează că în gura acestei persoane ar fi putut exista un obiect realizat din aliaj de cupru.

Specialiștii au declarat că regiunea găzduia probabil un cimitir care ar fi putut fi protestant și, în special, al celor respinși de comunitatea generală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net