Tu știi cât consumă mașina ta de spălat, dacă o ții permanent în priză. Vei avea surprize la factură

Având în vedere că în ultima vreme prețurile la energie electrică au explodat, este bine să știi că toate electrocasnicele pe care le lași în priză consumă curent, chiar și atunci când nu sunt folosite.

Mașina de spălat consumă curent când este în priză / foto: Pixabay
Mașina de spălat consumă curent când este în priză / foto: Pixabay

Așadar, una dintre cele mai eficiente metode de economisire este să scoți din priză tot ce nu îți trebuie la momentul respectiv. De exemplu, mașina de spălat.

Dacă lăsăm mașina de spălat în priză, ea consumă undeva la 0.4 w/ora. Astfel, ar fi vorba de 9.6 w/zi, 0.29 kw/lună, adică 0.22 lei/lună. Dar, dacă este să adunați acești bănuți pe lună, cu alte electrocasnice pe care le uitați contectate la curent, s-au putea să observați totuși o diferență semnificativă.

România suferă de „sărăcie energetică”

Luni, în cadrul unei conferințe de presă, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a cerut implicarea societăţii civile pentru conectarea la curent electric a gospodăriilor neelectrificate, dar şi pentru a dona lemne de foc iarna aceasta, în loc de haine, jucării sau alte bunuri.

În acest sens, Ministerul Energiei a semnat un parteneriat cu o asociaţie şi va implementa două proiecte pentru combaterea sărăciei energetice.

„Subiectul este unul important pentru sute de mii de români. Sunt românii care astăzi se luptă cu sărăcia, şi cu sărăcia energetică, de aceea mă bucur că astăzi pot să vă anunţ că, împreună cu Asociaţia Energia Inteligentă, Ministerul Energiei semnează un parteneriat pentru combaterea sărăciei energetice. Acest parteneriat vizează două direcţii principale, care se vor materializa în două proiecte de importanţă majoră pentru România”, a anunţat ministrul Energiei, luni, într-o conferinţă de presă.

Oamenii săraci voi primi ajutoare nu de la stat, ci din ajutoare

Primul proiect se numește „Case cu căldură”, și își propune ca iarna aceasta şi perioada sărbătorilor, iar cei care doresc să facă donaţii sunt invitaţi să trimită lemne familiilor nevoiaşe.

„Ne-am gândit să provocăm românii ca, în marja sărbătorilor, să se gândească la cei nevoiaşi şi, dacă în general trimiteau donaţii de haine, jucării şi alte lucruri de acest gen, să poată trimite lemne pentru încălzire pentru iarna aceasta.

Sunt peste două treimi din gospodăriile din România care nu au acces la altă sursă de încălzire decât lemnele de foc. (...) Ne propunem să acoperim cel puţin o mie de gospodării cu tot ceea ce înseamnă necesarul de încălzire pentru iarna aceasta”, a afirmat ministrul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
FotoJet (14) jpg
euro valuta bani pixabay jpg
tanara din Cuba mutata in Romania jpg
test de inteligenta jpg
tir-shutterstock_1610700505
femeie curatenie rufe de calcat fier 7 12 2009 4 07 57 pm jpeg
FotoJet (8) jpg
Plaja Samskara jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net