Uite ce microbi sunt în casă şi cum scăpăm de ei!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Trăim într-o lume în care bacteriile îşi fac de cap, mai ales că antibioticele nu le mai ţin piept. Deşi e greu de crezut, mulţi dintre germenii care pot provoca boli grave se află chiar în casele noastre. Iată care sunt aceştia şi cum le putem face faţă!

Dezinfectaţi jucăriile copilului

Este foarte important ca pentru menţinerea sănătăţii familiei să avem casa curată. Se ştie că pe diverse obiecte sau suprafeţe din casă se găsesc germeni periculoşi, precum Salmonella, E. coli, stafilococi, streptococi, ciuperci, giardia, virusuri, care ne pot afecta sever sănătatea. Iată ce recomandări ne face prof. dr. Marin Burlea, preşedintele Societăţii Române de Pediatrie pentru a ne feri de microbi! „Copiii sunt o categorie mai vulnerabilă, cu o imunitate mai scăzută, fiind predispuşi să contracteze infecţii mai uşor decât adulţii. De aceea, dezinfectarea camerei copilului, a jucăriilor, patului, saltelei, lenjeriei şi spaţiilor unde acesta îşi petrece cel mai mult timp trebuie realizată cu regularitate, cel puţin o dată pe săptămână”, a explicat specialistul.

Mobilierul moale, ideal pentru praf 

Pe de altă parte, medicii atrag atenţia asupra zonelor din casă unde acumulările de microbi sunt mari, iar riscul de îmbolnăvire, în lipsa dezinfectării acestora, mai crescut. De exemplu, contrar opiniei publice, numărul bacteriilor dintr-o bucătărie obişnuită poate fi de 100.000 de ori mai mare faţă de baie, iar pe tocătorul de bucătărie există o acumulare de bacterii cu 200% mai mare decât pe vasul de toaletă, considerat cel mai murdar loc din casă. 

„Microbii din toaletă pot fi împroşcaţi pe alte suprafeţe în timpul utilizării sau atunci când se trage apa şi pot fi purtaţi pe mâinile nespălate în toată baia şi în toată casa. Cel mai mare risc de a lua microbi dăunători din baie provine de la suprafeţe pe care oamenii le ating în mod uzual, precum mânerul pentru tras apa la toaletă, colacul de toaletă, robinetele şi mânerul uşii. Pentru a opri răspândirea microbilor, este important să curăţaţi aceste zone cu produse care distrug bacteriile”, a adăugat prof. Burlea.

De asemenea, dormitoarele şi spaţiile de zi sunt locurile propice pentru acumularea de praf, acarieni şi germeni. „Dormitoarele conţin mult mobilier moale, în care se depozitează praf, acarieni, polen şi mătreaţă de la animalele de companie. De aceea, este recomandat să folosiţi şi în acest spaţiu un produs de curăţare antibacterian. Curăţaţi şi dezinfectaţi frecvent telecomenzile televizoarelor, întrerupătoarele şi telefoanele”, încheie profesorul.  

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William  sursa foto   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
scrabble jpg
Feodor Dostoievski jpg jpeg
zoia ceausescu jpg
BeFunky collage (1) jpg
deces fiica Igor Cuciuc  jpeg
sambata de sus jpg
SO MAI2024 DUSTER 012 jpg
supa minestrone jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net