Uite ce pericole te pândesc la tine în casă!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Deşi acasă te simţi în siguranţă, de multe ori, chiar aici te pândesc şi cele mai mari pericole. În urma unor studii efectuate, specialiştii au descoperit faptul că în casă ni se întâmplă cele mai dese accidente. Motivul? Deţinem o sumedenie de obiecte şi lucruri care ne-ar putea pune oricând viaţa în primejdie. Specialiştii casadex.ro ne spun care sunt acestea.

Prelungitoarele 

Dacă nu ştiai, află că prelungitoarele sunt motivul producerii a peste 33.000 de incendii anual în locuinţele din America. Conform statisticilor, în aceste incendii mor, anual, aproximativ 50 de persoane, iar peste 270 suferă arsuri grave. Recomandat este să nu laşi prelungitoarele la îndemâna copiilor, să le arunci pe cele care s-au defectat, să le manevrezi corect şi departe de surse de apă sau umiditate. 

Uscătorul de rufe 

Deşi nu sunt foarte folosite la noi în ţară, intrând recent pe piaţa autohtonă, uscătoarele de rufe sunt o altă cauză a producerii de incendii. În SUA, de exemplu, se produc aproximativ 1.500 de incendii anual. Motivul, conform statisticilor, este blocarea filtrului de ventilaţie a aparatului cu scame, aţe şi fire de păr, ceea ce duce la supraîncălzire şi, inevitabil, la incendii. 

Naftalina 

Dacă obişnuieşti să-ţi protejezi hainele cu naftalină, află că gazul pe care îl degajă această substanţă este extrem de toxic provocând iritaţii ale ochilor, afecţiuni ale plămânilor şi aparatului respirator. Unii specialişti susţin teoria conform căreia inhalarea repetată şi pe perioade îndelungate de timp a substanţelor emanate de naftalină poate provoca apariţia unor forme de cancer. 

Pasta de dinţi

Ai fi crezut vreodată că banala şi aparent inofensiva pastă de dinţi te poate îmbolnăvi? Evident, asta, doar dacă o înghiţi. Pasta de dinţi conţine substanţe cu potenţial toxic şi de aceea este contraindicat să fie ingerată. Gravitatea efectelor secundare apărute în urma consumului de pastă de dinţi depinde de cantitatea substanţei consumate. De aceea este recomandat ca pentru o spălare să se folosească o cantitate mică cât un bob de mazăre. De aceea este recomandat ca pentru o spălare să se folosească o cantitate mică de pastă, cât un bob de mazăre. 

Clorul şi înălbitorul de rufe 

Ambele substanţe sunt extrem de toxice şi trebuie păstrate cât mai departe de copii, în ambalaje sigilate ermetic. Consumul accidental de clor şi înălbitor se devedeşte a fi fatal în majoritatea cazurilor. Şi gazele degajate în procesul de curăţenie în care s-au folosit aceste substanţe toxice sunt extrem de periculoase şi pot provoca arsuri ale tractului respirator şi iritaţii ale ochilor.  

Soluţiile de curăţare a mobilei

Soluţiile pentru îndepărtarea petelor sau a prafului depus pe obiectele de mobilier conţin şi ele substanţe toxice care, inhalate des şi în cantităţi mari, pot declanşa afecţiuni grave sau le pot agrava pe cele deja existente. Se pare că în contact cu ochii, aceste substanţe pot duce la orbire, iar dacă sunt inhalate sau ingerate pot provoca intoxicaţii severe. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Placinta de branza de vaci  Sursa foto shutterstock 1323096947 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Trafic aglomeratie Valea Prahovei FOTO Inquam Photos  Alex Nicodim  jpg
pahar cu apa jpg
muncitori asiatici santier autostrada sibiu pitesti foto Facebook Irinel Scriosteanu jpg
ciorba pasare adobestock jpg
ambulanta Fb jpg
cartofi jpg
2 tiuit urechi jpg jpeg
Prințesa Kate (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net