Uluitor! NASA a fotografiat un „brad de Crăciun” uriaș, în spațiu

Ultima actualizare:

Întreg Universul sărbătorește Crăciunul! NASA a publicat o imagine absolut uluitoare a unui roi stelar numit NGC 2264 sau, mai pe înțelesul tuturor, „Bradul de Crăciun” - botezat așa pentru că arată ca un pom festiv.

Roiul stelar NGC 2264, care arată precum un brad de Crăciun
Roiul stelar NGC 2264 arată ca un pom de Crăciun (Foto: NASA)

NGC 2264 se află la 2.500 de ani lumină de Terra

Această imagine oferă o priveliște impresionantă a cerului înstelat, în care un stele care formează brad de Crăciun cu luminițe, strălucesc în toată splendoarea lor. Roiul stelar NGC 2264 este alcătuit din stele tinere, cu vârste cuprinse între unu și cinci milioane de ani și se află în galaxia noastră, Calea Lactee, la o imensă distanță de noi, de aproximativ 2.500 de ani lumină.

Asta înseamnă că ceea ce vedem este cum arătau ele în urmă cu 2.500 de ani. Potrivit experților de la NASA, stelele din NGC 2264 au dimensiuni variate, unele sunt mici, dar altele sunt chiar și mai mari decât Soarele nostru. Unele dintre ele au o masă extrem de mică, de doar o zecime din cea a Soarelui, în timp ce altele sunt masive, de aproximativ șapte ori mai mari decât steaua noastră.

Luminile albastre și albe care se pot observa în imagine, care par niște globuri amplasate într-un brad de Crăciun, sunt, de fapt, emisiile de raze X emise de către aceste stele tinere. De asemenea, NGC 2264 ascunde și o nebuloasă verde, conform specialiștilor de la NASA. Această fotografie captivantă a fost realizată cu ajutorul telescopului WIYN al National Science Foundation.

Totodată, stelele albe din prim-plan sunt observate în infraroșu. Stelele tinere precum NGC 2264 sunt foarte volatile și pot emite sclipiri de energie în formă unor raze X. Așadar, acest superb „Brad de Crăciun” stelar este un adevărat spectacol cosmic care ne lasă pe toți fără cuvinte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Peștele este vedeta mesei jpeg
image
image
image
image
image
image
urs oreo furat dulciuri jpg
aeronava animawings jpeg
pestera vantului jpg
supermarket 949913 1280 jpg
adolescent supravietuire alunecare 120m jpg
MAE
Mongolia FOTO Shutterstock
Poiana cu narcise din Pasul Vâlcan. Foto: Lucian Ignat
image
actualitate.net
image
actualitate.net