Un adevărat miracol despre care nici 2% din populația lumii nu știe. Ce este ceaiul Oolong

Ceaiul Oolong combină calitățile ceaiului negru și ceaiului verde, oferindu mai multe beneficii pentru sănătate. De exemplu, consumul de ceai oolong poate ajuta la pierderea în greutate și la reducerea stresului. Cu toate că are rezultate excepționale în mai multe afecțiuni, inclusiv întârzie îmbătrânirea, ceaiul Oolong este cel mai nepopular ceai din lume reprezentând nici 2% din totalitatea ceaiurilor consumate în întreaga lume. Chinezii sunt cei care îl folosesc din timpuri străvechi.

Ceaiul Oolong merită descoperit

Ceaiul Oolong nu este nici pe departe la fel de popular sau răspândit ca ceaiul negru sau ceaiul verde, dar acest tonic străvechi are atât de multe de oferit pentru că beneficiile lui pentru sănătate sunt excepționale, arată Medical News Today.

image

Ceaiul Oolong este făcut din planta Camellia Sinensis (aceeași plantă care ne oferă și tipurile de ceai negru și verde).

Diferența vine din procesarea frunzelor de ceai. În timp ce ceaiul negru este complet oxidat, iar ceaiul verde este împiedicat să se oxideze, Oolong se află undeva la mijloc.

Oolong este parțial fermentat, iar acest procent poate fi cuprins între 8-80%, ceea ce face îl face unul dintre cele mai interesante ceaiuri pentru specialiștii din domenii.

Ceaiul Oolong este un ceai artizanal, iar rădăcinile sale provin din China și Taiwan

O poveste spune că chinezii l-au numit Wulong, care s-a transformat în Oolong (dragon negru) din cauza formelor lungi, întunecate și răsucite ale frunzelor.

Ceaiul oolong, vinul lumii ceaiurilor

În Taiwan, de exemplu, există o mulțime de soiuri diferite de Oolong - iar maeștrii ceaiului se joacă cu producția și aroma. Fie că este cules primăvara pentru o aromă florală, fie că este cules în pădurile de bambus pentru o aromă de pădure, nu este de mirare că Oolong este un fel de vin al lumii ceaiului.

Ceaiul oolong nu este nici negru, nici verde, ci este un tip aparte de ceai, obținut prin oxidare parțială.

Aroma acestui ceai poate fi de la îndrăzneț la delicat. Este un ceai atât de plin de arome încât există chiar și concursuri în Asia pentru producătorii de Oolong, iar oamenii se înghesuie să-l deguste.

image

Dacă ne referim la cofeină, ceaiul Oolong se situează, din nou, undeva între ceaiul verde și cel negru, versiunea mai oxidată având mai multă cofeină.

Beneficiile excepționale demonstrate științic

Băutorii de ceai au de ce să se bucure. Ceaiul Oolong nu este doar o capodoperă când vine vorba de gust, ci este și plin de proprietăți uimitoare pentru sănătate.

Bogat în polifenoli, teaflavine și thearubigine, consumul de ceai Oolong poate face minuni pentru bunăstarea dumneavoastră generală și, mai mult, poate acoperi o paletă foarte largă de afecțiuni de la reducerea riscului de boli de inimă până la combaterea cancerului. De asemenea are rezultate excepționale pentru piele, conferindu-i strălucire și chiar întărește dinții.

1)   Plin de antioxidanți

Un studiu efectuat în China a constatat că, atunci când au fost studiate treizeci de ceaiuri diferite, ceaiul oolong avea un număr mai mare de antioxidanți decât alte ceaiuri, inclusiv ceaiul verde.

2)   Ajută la pierderea în greutate

Pentru cei care se confruntă cu probleme de sănătate legate de obezitate și care caută modalități sănătoase și naturale de a reduce greutatea corporală, ceaiul Oolong ar putea fi soluția. Un studiu a arătat că extractul de ceai Oolong a dus la scăderea greutății abdominale chiar și la animalele care au fost hrănite cu o dietă bogată în grăsimi.

Oolong poate ajuta la oxidarea grăsimilor deoarece încurajează enzimele active.

3) Risc scăzut de diabet de tip 2

Ceai oolong poate juca un rol pozitiv când vine vorba de reducerea riscului de diabet de tip 2. Consumul zilnic a unei cești de ceai timp de treizeci de zile, a redus nivelurile de glucoză la participanți cu un procent uriaș de 30%.

4)   Susține sistemul imunitar

Flavonoidele găsite în ceaiul oolong sunt minunate pentru sistemul imunitar și chiar pot ajuta la prevenirea deteriorării celulare, împreună cu creșterea proteinelor antibacteriene din organism

5) Reduce riscul unui accident vascular cerebral

Un studiu a arătat că trei căni pe zi de ceai scad riscul unui accident vascular cu un procent uimitor de 21%.

6)   Reducerea riscului de boli de inimă

7)   Ajută la eczeme.

Consumul de ceai Oolong face adevărate miracole pentru piele. Nu numai că va reduce sensibilitatea și reacțiile alergice ale pielii, dar nivelurile de antioxidanți pot contribui și la reducerea semnelor fizice ale îmbătrânirii și vă vor oferi un ten tânăr și proaspăt.

8) Îmbunătățește somnul

9) Consolidează densitatea dinților și a oaselor

10) Stimulează energia

11) Ajută la combaterea cancerului

12) Creează un mediu intestinal pozitiv

13) Îmbunătățește performanța creierului

14) Îți îmbunătățește starea de spirit

15) Scade riscul de boală Parkinson

O ceasca de ceai oolong (aproximativ 250 ml) contine, in mod similar cu ceaiurile negre si cu cele verzi, o gama variata de vitamine, minerale si antioxidanti naturali:

  • minerale: calciu, magneziu, potasiu, sodiu, mangan;
  • vitamine: A, B, C, E, K;
  • antioxidanti: teaflavine, thearubigine, galat de epigalocatechina, polifenoli, taninuri și alte tipuri de compuși fitochimici cu activitatea antioxidantă;
  • aminoacizi: L-teanina, cu efecte pozitive asupra relaxării și funcției cognitive;
  • cofeina: o ceașcă de ceai oolong conține 38 de miligrame de cofeină;
  • macronutrienți: frunzele utilizate în obținerea de ceai oolong nu conțin macronutrienți.

Din cauza cofeinei pe care o conține, ceaiul ar putea avea pentru cei sensibili la aceasta următoarele reacții adverse:

Dureri de stomac

Constipație

Dureri de cap

Insomnie

Stări de nervozitate

Iritabilitate

Arsuri la stomac

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry la Wellchild, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
Calatori evacuati metrou tineretului jpg
anaf site jpeg
gandaci de bucatarie freepik jpg
turisti romania jpg
astre cer stele pexels jpg
Taylor Swift  jpg
14700824 1805453223034107 2044985338165440673 o jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net