Ceaiul care face adevărate minuni pentru sănătate. Reduce riscul de cancer, ajută la slăbit și întărește memoria

Cu toții putem aprecia o cană bună de ceai și nu suntem singurii! După apă, lichidul necesar pentru a putea supraviețui, ceaiul este ce-a mai populară băutură din lume și pe bună dreptate! Însă nu trebuie să uităm că ceaiul nu are doar un gust bun, ci și nenumărate beneficii pentru sănătate! Iar un sortiment anume este perfect pentru memoria noastră!

Ceaiul verde poate avea efecte benefice pentru sănătate / foto: Pinterest
Ceaiul verde poate avea efecte benefice pentru sănătate / foto: Pinterest

Ceaiul este a doua cea mai populară băutură din lume, fiind depășit numai de apă, adică lichidul care este, literalmente, necesar pentru supraviețuire! Însă nu trebuie să uităm că popularitatea acestei băuturi nu se datorează numai gustului bun și a diversității de sortimente care există, însă și numeroaselor beneficii de sănătate pe care ceaiul le are.

Iar un ceai anume poate avea beneficii numeroase pentru organismul nostru, cum ar fi faptul că ne poate ajuta să dăm jos kilogramele în plus, ne poate ajuta memoria și, nu în ultimul rând, poate reduce riscul de cancer! Mai precis, este vorba despre ceaiul verde, un sortiment care în China este băut de aproape 5 milenii!

Beneficiile incredibile ale ceaiului verde

Ceaiul verde poate avea o mulțime de beneficii pentru sănătate, iar poate că printre cele mai vizibile este faptul că ne poate ajuta să pierdem din greutate. În plus, acest tip de ceai este foarte bun și pentru flora intestinală, iar o cană de ceai verde ne poate scăpa de starea de balonare și de diferite probleme gastrice.  

Mai mult decât atât, există și unele studii care arată faptul că ceaiul verde conține L-theanină, un aminoacid care ar putea avea un efect benefic asupra creierului nostru. Acesta ar putea să ne îmbunătățească memoria și să ne reducă starea de anxietate, iar antioxidanții din acest sortiment de ceai pot fi de ajutor în reducerea riscului de cancer.

Astfel, acest ceai atât de popular de-a lungul lumii vine și cu o mulțime de beneficii de sănătate, așa că ar trebui să încercăm să bem o cană din acest tip de ceai, atunci când putem.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
herastrau jpg
Odihnă, flori, somn jpg
folie aluminiu shutterstock1 jpg
bucuresti 19301 jpeg
RO Alert jpeg
sinaia statiunea preferata a regilor (1) jpg
sare borcan istock jpg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net