Un loc din România, apreciat de către străini. „Este uimitor și are multe atracții turistice”. Este descris ca „unul dintre cele mai incredibile din lume“

Recent, în prestigioasa publicație britanică Daily Express, a fost dedicat un articol special unui faimos loc din România. Considerat de celebrii realizatori de la Top Gear drept „cel mai spectaculos drum din lume“, Transfăgărășan îi uimește din nou pe străini.

Transfăgărășanul, lăudat de un mare ziar din Marea Britanie / foto: Shutterstock
Transfăgărășanul, lăudat de un mare ziar din Marea Britanie / foto: Shutterstock

Turiștii străini sunt tot mai impresionați de un loc unic din România, recunoscut la nivel internațional. Considerat a fi cel mai spectaculos drum din lume, Transfăgărășan a apărut într-un amplu articol al prestigioasei publicații din Marea Britanie, Daily Express.

Sub semnătura jurnalistei Esther Marshall, Transfăgărășanul este descris ca „unul dintre cele mai incredibile drumuri din lume“, pe care „frumusețea sa ce îți taie respirația l-a făcut faimos”. În ziarul britanic este menționat faptul că faimosul drum „este uimitor și are multe atracții turistice pe traseu”, cele mai populare fiind Lacul Vidraru și Lacul Bâlea.

„Vreau să încep prin a spune că îmi este foarte frică de înălțimi, dar această experiență a fost minunată! Am văzut opt urși lângă lacul lui Vidraru”, citează britanicii mărturisirea făcută de o turistă pe Tripadviser. „O excursie atât de minunată. Top Gear a avut dreptate, este unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume. Am putut chiar să vedem un urs când am ajuns pe traseu, foarte devreme dimineața”, spune o altă străină.

„România, îți mulțumim că ai acest drum!”

În 2009, după ce a parcurs faimosul drum, Jeremy Clarkson, unul dintre realizatorii cunoscutei emisiuni Top Gear, afirma că a fost pe „cel mai grozav drum din lume”. „Construit în anii '70, acesta este Transfăgărășanul. 6.000 de tone de dinamită au fost folosite pentru realizarea acestuia și 40 de vieți au fost pierdute. Dar de deasupra arată că și cum fiecare curbă a fiecărei mari piste de curse din lume a fost înnodată pentru a crea o mare fundă a perfecțiunii automobilistice”, spunea Jeremy Clarkson, care a condus un Aston Martin pe Transfăgărășan, acum 14 ani.

„Acesta este cel mai bun drum din lume! România, îți mulțumim că ai acest drum! Putem să rămânem aici pentru totdeauna?”, declara el acum 15 ani.

Transfăgărășan a fost construit între anii 1970 și 1974, are o lungime totală de 151 kilometri și urcă până la 2.042 de metri în căldarea glaciară Bâlea, fiind al doilea drum din România, ca înălţime, după Transalpina, ce străbate Munţii Parâng din Carpaţii Meridionali şi ajunge la o altitudine maximă de 2.145 metri în pasul Urdele.

Drumul începe în comuna Arefu din judeţul Argeş, la kilometrul 61 al DN 7C şi se termină în comuna Cârţişoara (Sibiu), la intersecţia cu DN1. Pe întregul traseu al Transfăgărășanului au fost construite în total 27 de poduri şi viaducte, precum şi Tunelul Bâlea, cel mai lung tunel din România (887 metri), ce străbate Muntele Paltinu. Aerisirea tunelului se face în mod natural datorită curenţilor de aer foarte puternici.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
aeroport galati braila facebook jpg
gelu duminica poveste de viata jpg
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net