Transfăgărășanul va fi modernizat. Când vor începe lucrările și care este motivul pentru care s-a luat această decizie

Veşti bune pentru toţi românii şi turiştii din străinătate care vizitează Transfăgărăşanul, una dintre cele mai spectaculoase şosele din întreaga lume. Se vorbește despre o modernizare care se va realiza în 2025, pentru ca acest drum spectaculos să fie deschis cât mai mult timp, scrie adevărul.ro.

Transfăgărășanul, un drum spectaculos Foto: Shutterstock
Transfăgărășanul, un drum spectaculos Foto: Shutterstock

Transfăgărășanul va fi modernizat

2025 este anul anunțat pentru modernizarea Transfăgărășanului. Până pe 31 iulie, trebuie depuse ofertele pentru licitația privind întocmirea studiului de fezabilitate ce va propune soluțiile tehnice pentru ca Transfăgărășanul să rămână deschis, pe cât posibil, pe tot parcursul anului. 

Contractul pentru documentația tehnică necesară modernizării Transfăgărășanului are o valoare estimată între 10 și 12 milioane lei și o durată maximă de 12 luni.

Transfăgărășanul, o adevărată destinație pentru vacanță  

Considerat drept cel mai frumos drum din România, traseul Transfăgărășan poate fi o adevărată destinație de vacanță datorită obiectivelor turistice din zonă și peisajelor cu munții Făgăraș.

Transfăgărășan a fost construit între aniii 1970-1974, pe o durată de 4 ani, în timpul lui Ceaușescu și, conform datelor oficiale, aproximativ 40 de oameni și-au pierdut viața în construirea traseului. Inaugurarea traseului a avut loc pe data de 20 septembrie, 1974.

Traseul pe care se desfășoară drumul Transfăgărășan începe din comuna Bascov din Județul Argeș și trece prin fața hidrocentralei Vidraru, apoi urcă spre Cetatea Poenari. Ajunge pe Barajul Vidraru, trece de trei tunele scurte, trece de baraj și lasă în partea stângă Lacul Vidraru, ajungând la Cascada Capra.

Trecerea de la Capra la Bâlea Lac este făcută printr-un tunel de aproximativ 887 de metri, Tunelul Bâlea, cel mai lung tunel din România. Este un tunel iluminat electric și ventilat natural și are o înălțime de aproximativ 4,4 m, lățime de 6 m și un trotuar de un metru.

Cât a durat construcția Transfăgărășanului 

Considerat de numeroși specialişti cel mai spectaculos drum, Transfăgărăşanul oferă imagini superbe în fiecare anotimp. Jeremy Clarkson, unul dintre realizatorii Top Gear, afirma, în 2009, după parcurgerea Transfăgărăşanului, că s-a plimbat pe „cel mai spectaculos drum din lume”. În emisiunea pe care echipa „Top Gear" - Jeremy Clarkson, Richard Hammond si James May - a realizat-o în România, aceştia au declarat despre Transfăgăraşan că este cel mai uimitor drum pe care l-au văzut vreodată.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Fagul imparatului png
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
439899984 2637790709761372 8663448278139324788 n jpg
15aae50a190c8adbd0df703e1bc213d2 jpg
sat pixabay jpg
corinita din salcie jpg
index webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net