Locul din România care i-a dezamăgit pe doi turiști americani. „Nu ne-a plăcut...”

Doi tineri americani și-au dorit să petreacă o vacanţă de două săptămâni în România, mai exact, pe unul dintre cele mai frumoase drumuri din Europa – Transfăgărășan. Cei doi au avut parte de o experiență inedită, țara noastră având nenumărate atracții, însă nu s-au ferit să atragă atenţia şi asupra aspectelor mai puţin plăcute.

Doi turiști americani, dezamăgiți de experiența pe Transfăgărășan / Foto: Shutterstock
Doi turiști americani, dezamăgiți de experiența pe Transfăgărășan / Foto: Shutterstock

În urmă cu şase luni, un cuplu din SUA, Ashley și Jordan, a luat decizia de a își petrece două săptămâni în România. Cei doi vloggeri au ajuns și pe Transfăgărăşan, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume, însă, chiar dacă s-au bucurat de peisajul de poveste, au avut parte și de experiențe neplăcute și au plecat cu un gust amar. Cei doi și-au exprimat nemulțumirile chiar pe Internet, unde au spus exact ce nu le-a plăcut: incidente în trafic şi mormane de gunoi lăsate în urmă de turişti iresponsabili.

Se pare că suntem la jumătatea drumului. Trebuie să spun că este superb aici, peisajele sunt incredibile, este natură și sunt animale sălbatice și înțeleg de ce acesta este cel mai spectaculos drum din lume, dar am prins o zi foarte proastă pentru a veni aici.

 A fost aglomerat tot timpul. Am avut foarte mare ghinion. Înainte să veniți, neapărat să verificați site-ul Transfăgărășanului, pentru a vedea ce se întâmplă”, spune tânărul Jordan în vlogul dedicat călătoriei pe pagina sa de YouTube.

„Zona respectivă a pădurii era absolut înecată de gunoi”

Partenera sa Ashley a fost, însă, dezamăgită de comportamentul turiștilor care se apropriau foarte mult de urși, gunoiul, pietrele însemnate cu nume și lipsa semnelor de avertizare: „E superb, dar am asistat la un comportament execrabil din partea turiștilor. Pietrele de peste tot sunt scrise cu Nu-știu-cine iubește pe Nu-știu-cine. Am oprit să ne dezamorțim picioarele și zona respectivă a pădurii era absolut înecată de gunoi.

Oamenii se apropiau mult prea mult de urși. Nu este niciun semn care să anunțe că sunt urși în zonă, nu este niciun semn pe care să scrie: «atenție la urși», «nu hrăniți urșii», «nu arucați resturi», nu e nimic. E o zonă în care fiecăruia îi e permis să facă ce vrea și oamenii se poartă exact așa”, a spus Ashley dezamăgită în vlog-ul cuplului.

După ce au ajuns la Sibiu, cei doi americani au recunoscut că nu le-a plăcut experienţa pe Transfăgărăşan, dar i-au îndemnat pe urmăritori să încerce experiența, însă dacă pot nimeri o zi liniștită în care pot vizita unul dintre cele mai frumoase drumuri de la noi din țară.

„Am vrut să terminăm ziua cu ceva mai dulce, având în vedere că ziua de astăzi a fost într-un fel dulce-amaruie. Nu ne-a plăcut Transfăgărășan sau, mai bine zis, nu ne-a plăcut experiența noastră pe Transfăgărășan. (...) Încercați experiența, dar nu într-o zi nebună ca aceasta”, a încheiat tânăra.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!        

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Planeta Radeanu jpg
image
image
image
image
image
image
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
pensie jpg
Fagul imparatului png
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
439899984 2637790709761372 8663448278139324788 n jpg
15aae50a190c8adbd0df703e1bc213d2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net