Reguli noi pe Transalpina și Transfăgărășan! Decizie fără precedent luată de autorități

Ultima actualizare:

Decizie fără precedent în legătură cu două dintre cele mai celebre drumuri din Europa: Transalpina și Transfăgărășan. Acestea vor rămâne deschise circulației publice, în premieră, în funcție de condițiile meteo, conform Adevărul.

Reguli noi pe Transalpina și Transfăgărășan
Reguli noi pe Transalpina și Transfăgărășan

Oficial, Transalpina și Transfăgărășan ar fi trebuit închise până în primăvara anului viitor încă de la finele lunii octombrie.

Guvernanți au regândit, însă, strategia după revoltele hotelierilor de pe cele două tronsoane. Afaceriștii erau nemulțumiți că ambele obiective turistice sunt exploatate mult prea puțin.

Reguli noi pe Transalpina și Transfăgărășan: „Închiderea acestor tronsoane se face în funcție de condițiile meteo”

„De principiu, noul regulament care este comun pentru Transalpina și Transfăgărășan spune că este închiderea acestor tronsoane se face în funcție de condițiile meteo.

Și tot de principiu, sunt deschise până la finele lunii octombrie, dacă vremea o permite se prelungește perioada, dacă nu se micșorează, se închide mai înainte”, a explicat pentru Adevărul, purtătorul de cuvânt al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov, Robert Elekes.  

Reprezentantul DRDP Brașov a menționat și care sunt cele mai des întâlnite pericole cele două drumuri faimoase, dar și în ce situații se poate interveni imediat.

 „Pe aceste tronsoane se pot lua măsuri până la un anumit punct, când vine vorba să le cureți de zăpadă, spre exemplu. 

Dar când încep să cadă și pietre – fenomen extrem de periculos și de des întâlnit în perioadele de trecere de la cald la frig și invers, adică primăvara când zăpada se topește și toamna târziu – iarna când începe se înghețe, pentru că se mișcă pământul, stânca, lucrează apa, problema este diferită. Peste zi apa se topește, pătrunde printre stânci, iar peste noapte îngheață”, a precizat Robert Elekes.  

Nu mai puțin de 160 de companii au semnat o petiție online împotriva închiderii Transfăgărășanului la o dată fixă. Totodată, revolte au fost și pe Transalpina.

Protestele hotelierilor au determinat autoritățile să ia în serios ideea de a permite circulația pe ambele tronsoane de pe crestele Carpaților Meridionali cât mai mult timp, conform sursei citate.

Conducerea CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) a solicitat responsabililor din cadrul Direcțiilor Regionale să informeze în mod constant despre starea acestor drumuri montane din infrastructura rutieră.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net