Cea mai frumoasă șosea din lume se regăsește în România. Tu ai fost pe acolo?

O șosea spectaculoasă din România i-a lăsat pe cei care au colindat-o cu gura căscată. Este vorba despre Transfăgărășan, unul dintre cele mai frumoase drumuri de la noi din țară, și chiar și din lume. Acest lucru se datorează înălțimii la care a fost construit, a peisajelor superbe și a numeroaselor serpentine. Transfăgărășanul atinge o altitudine de 2042 de metri, fiind al doilea drum din România ca altitudine, dupa Transalpina.

Transfăgărășan este cel mai frumos drum din lume. Foto: Click.
Transfăgărășan este cel mai frumos drum din lume. Foto: Click.

Jeremy Clarkson, despre Transfăgărășan:  „cel mai spectaculos drum din lume”  

Jeremy Clarkson, unul dintre realizatorii Top Gear, declara, în 2009, după parcurgerea Transfăgărăşanului, că s-a plimbat pe „cel mai spectaculos drum din lume”. 

Situat în Munţii Carpaţi la o altitudine de aproximativ 2.000 de metri, Transfăgărăşanul este unul dintre cele mai spectaculoase drumuri pe care ar putea merge vreodată un şofer şi este şi foarte aproape de Grecia. Drumul are aproximativ 90 de kilometri şi este plin de peisaje ce îţi taie respiraţia. Pe drum puteţi vedea şi lacul montan Bâlea, aflat la o altitudine de 2.034 metri. Transfăgărăşanul este cu siguranţă o destinaţie turistică de prim rang”, au scris jurnaliştii de la Zarpa News.

Transfăgărășan, leagă Ardealul de Muntenia

Drumul Transfăgărășan leagă Ardealul de Muntenia și are o lungime de 92 de kilometri, 27 de viaducte și poduri și un tunel de 887 metri, cel mai lung din țară, care străbate muntele Paltinului. Datorită numeroaselor serpentine viteza medie este de maxim 40 km la oră. De asemenea, datorită altitudinii, a căderilor masive de zăpadă și a riscului de avalanșă, Transfăgărășanul este deschis doar în perioada iulie – octombrie. Între 1 noiembrie și 30 iulie sectorul cuprins între kilometrul 104 și kilometrul 130 este închis circulației. În această perioadă accesul la Lacul Bâlea se face doar cu telecabina.

A fost ambiția fostului dictator Nicolae Ceaușescu să străpungă munții prin cele mai înalte locuri din Făgăraș spre Curtea de Argeș. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net