Muntele din România care „dispare”. Este locul unde Decebal și-ar fi ascuns comoara

Acest munte care l-a inspirat pe Jules Verne să scrie romanul „Castelul din Carpaţi“ (1892) este înconjurat de mistere încă neelucidate, care aprind imaginația a sute de turiști. El ar dispărea la anumite ore din zi și ar fi locul unde și-ar fi ascuns Decebal comoara.

Muntele din România care „dispare” / foto: Pixabay
Muntele din România care „dispare” / foto: Pixabay

Vârful Gugu, care l-a inspirat pe Jules Verne să scrie romanul „Castelul din Carpaţi“ (1892), este învăluit de mistere ale legendelor povestite încă de pe vremea dacilor. Cunoscut ca unul dintre cele mai misterioase locuri din România, se spune că însuși Decebal și-ar fi ascuns comoara aici.

Aflat în Munţii Godeanu, aproape de Masivul Retezat, la o altitudine de 2.291 metri, la confluenţa Olteniei, Banatului şi Transilvaniei, la o distanţă de 25 de kilometri de Poiana Mărului din Caransebeş, fiind vârful cel mai înalt al munţilor din care face parte, se spune că, la anumite ore din zi, muntele dispare privirii şi, în plus, au fost semnalate tot felul de fenomene stranii.

Potrivit unei legende, pe Muntele Gugu şi-ar fi avut sălaşul Zamolxe şi, din acest motiv, muntele era considerat un loc sfânt de către daci. De asemenea, o altă spune că Decebal și-ar fi ascuns aici o mare parte din tezaur, fiind convins că Zamolxis va proteja comoara. Bineînțeles, mulți turiști vor să o găsească, însă până în prezent nimeni nu a reușit.

Fenomene stranii se petrec pe Vârful Gugu

Cei care vizitează acest loc susțin că pe Vârful Gugu au loc mai multe fenomene stranii. De exemplu, explozii de lumină care ar fi țâșnit din munte. În realitate, acestea sunt niște fulgere globulare. Se mai spune și că provoacă stări ciudate.

O comisie de oameni de știință au vrut să investigheze zona după ce un avion a fost dat dispărut. Aceștia au experimentat o stare de frică involuntară, sufocare, impresia că sunt urmăriți și explozii luminoase în vârf. Mai mult, aparatele și camerele video nu au înregistrat nimic și nimeni nu a putut explica de ce.

În cartea „Enigmele miturilor astrale", Victor Kernbach afirmă că Vârful Gugu este centrul unuia dintre „punctele energetice esenţiale” ale Planetei. Faima Vârfului Gugu s-a răspândit dincolo de granițele României, iar în fiecare an sosesc turiști din Germania, Franța și Suedia pentru a surprinde cu aparatele lor de fotografiat exploziile luminoase, relatează newsweek.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net