Compania care și-a mutat sediul pe munte ca să-i oblige pe angajați să demisioneze. Noua locație e la 2 ore de oraș

O companie din China este acuzată că și-a mutat sediul din centrul orașului într-o zonă de munte îndepărtată special pentru a îi forța pe angajați să demisioneze. Potrivit unui fost angajat, pe nume Chang, pentru a ajunge la noua locație sunt nevoiți să facă naveta, 4 ore dus-întors. Mai mult decât atât,  zona are acces limitat la transportul public.

Compania care și-a mutat sediul pe munte ca să-i oblige pe angajați să demisioneze / Foto: Pixabay
Compania care și-a mutat sediul pe munte ca să-i oblige pe angajați să demisioneze / Foto: Pixabay

Un fost angajat pe nume Chang a dezvăluit stuația din compania de publicitate din Xian, provincia Shaanxi, din centrul Chinei. Potrivit lui, compania și-a mutat sediul din centrul orașului într-o zonă de munte îndepărtată, pentru a-i obliga pe angajați să demisioneze, având în vedere că pentru a ajunge la noua locație din Munții Qinling este necesar să parcurgă un drum de două ore, un singur sens, cu acces limitat la transportul public.

„Colegii mei care nu au mașini au fost nevoiți să se deplaseze cu un autobuz care circulă o dată la trei ore și apoi să meargă pe jos, pe poteci muntoase, încă trei kilometri, pentru a ajunge la birou”, a spus Chang, potrivit South China Morning Post.

După ce angajații au demisionat, compania s-a mutat înapoi în centrul orașului

Un taxi de la cea mai apropiată gară costă între 50 și 60 de yuani (8 dolari), compania refuzând să ofere decontarea navetei. În plus, condițiile de lucru de la sediul nou erau extrem de proaste și nu dispunea de facilități adecvate. Pentru a merge la toaletă, angajatele de sex feminin erau nevoite să meargă în cel mai apropiat sat, care este la o distanță considerabilă. Astfel, 14 din cei peste 20 de angajați au semnat acorduri de demisie, însă au avut parte de o surpriză. La patru zile după ce au plecat, sediul s-a mutat înapoi în centrul orașului, iar firma a angajat personal nou. De aici au bănuit că a creat în mod intenționat condițiile dure pentru a-i forța să demisioneze.

Reprezentatul companiei a respins afirmațiile, argumentând că mutarea a fost o măsură temporară de reducere a costurilor. „Chiria din Central Business District era foarte mare, iar noul birou era în curs de renovare. Așa că ne-am mutat temporar acolo, pentru o săptămână”, a spus el, precizând și că firma ia în calcul să înainteze acțiuni în justiție împotriva foștilor angajați, pentru că au afectat reputația companiei.

„Ni s-a spus că perioada de lucru la munte ar putea fi foarte lungă, eventual până anul viitor. Dacă ar fi fost doar o săptămână, cine nu ar fi putut suporta condițiile de muncă”, a spus un alt angajat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net