„Oraşul de gheață” din China, încasări record la început de an!

Un adevărat paradis al iernii! Harbin, capitala înzăpezită a provinciei Heilongjiang din nord-estul Chinei, cunoscută sub numele de „Oraşul de gheață”, a atras un număr record de vizitatori de Anul Nou -- mulți dintre aceștia fiind vrăjiți de sculpturile uriașe de gheață prezentate la Festivalul Gheţii și Zăpezii, eveniment care are loc anual.

Harbin, Orașul de Gheață din China, văzut de deasupra. Ianuarie 2024
Harbin a atras un număr record de turiști, de Anul Nou (Foto: Profimedia)

Sculpturile sunt făcute din blocuri de gheață care au fost transportate din râul înghețat Songhua, aflat în apropiere. În timpul nopții, aceste structuri sunt colorate de mii de beculețe. În timpul sărbătorii de trei zile de Anul Nou, care s-a încheiat luni, cea mai recentă ediție a festivalului a atras 3,05 milioane de vizitatori la Harbin, generând venituri turistice de 826 milioane de dolari, conform agenției de presă Xinhua. Aceste cifre record au depășit numărul de vizite din 2019, în perioada de dinaintea pandemiei de Covid-19.

Potrivit ziarului local Harbin Daily, în timpul vacanțelor, industria cazării și alimentației publice din oraş a crescut cu cel puțin două ori mai mult decât în 2019. Departamentul de turism al oraşului a atribuit această creștere a popularității de care se bucură Harbin pe rețelele sociale.

Mai mulți turiști decât înainte de pandemie

Autoritățile orașului au organizat o serie de activități pentru a atrage și mai mulți turiști, cum ar fi spectacole live și concerte, parcuri tematice și focuri de artificii. Au fost de peste cinci ori mai mulți vizitatori decât anul trecut în Harbin, de Anul Nou, iar veniturile au crescut de aproape şase ori. Întreaga provincie Heilongjiang a primit 6,619 milioane de turiști în perioada de trei zile, aproape triplu față de un an în urmă.

De asemenea, Guvernul local a anunțat o sărbătoare publică specială, intitulată Sărbătoarea Gheții și a Zăpezii, vineri, pentru a coincide cu deschiderea oficială a festivalului. De creșterea turismului intern au beneficiat mult și companiile locale. Acțiunile ChangBai Mountain Tourism Co, o companie de servicii de turism cu sediul în nord-estul Chinei, au crescut cu 26% în tranzacțiile din Shanghai din ultima săptămână din decembrie, depășind acțiunile de referință.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net