Cel mai mare festival al gheții din China și-a redeschis porțile

Cel mai mare festival al gheții din China și-a redeschis recent porțile, după trei ani în care a fost închis din cauza restricțiilor stricte anti-COVID.

Festivalul de Gheață Harbin s-a redeschis (Foto: Profimedia)
Festivalul de Gheață Harbin s-a redeschis (Foto: Profimedia)

Citește și: A început construcţia hotelului de gheaţă de la Bâlea Lac. Imagini minunate din interior

Ce atracții pot vedea turiștii

Mii de oameni au vizitat deja Festivalul de Gheață Harbin, iar autoritățile se așteaptă la un flux și mai mare de turiști din întreaga lume, având în vedere că oamenii nu mai sunt obligați să intre în carantină atunci când ajung în China. Pentru amenajarea uriașului parc, s-au folosit peste 150.000 de metri cubi de gheață și zăpadă.

Vezi și: Căţeaua Kuu e singurul câine din lume care are un iglu în fiecare iarnă

Un pantinoar imens, un tobogan de gheață și zeci de sculpturi luminate în diferite culori – acestea sunt doar câteva dintre atracțiile cu care organizatorii speră să îi uimească pe vizitatori. Festivalul se încheie la începutul lunii martie, când temperaturile încep să crească.

Au fost folosite 150.000 m cubi de gheață și zăpadă pentru sculpturi (Foto: Profimedia)
Au fost folosite 150.000 m cubi de gheață și zăpadă pentru sculpturi (Foto: Profimedia)

Festivalul de Gheață din Harbin este un eveniment internațional

Festivalul internațional de gheață și zăpadă de la Harbin este un eveniment anual de iarnă. Inițial, participanții la festival au fost în principal chinezi, dar de atunci a devenit un o competiție internațională, festivalul atrăgând 18 milioane de vizitatori și generând venituri de 4,4 miliarde de dolari. Festivalul include cele mai mari sculpturi de gheață din lume.Expozițiile sunt deschise de la sfârșitul lunii decembrie până la sfârșitul lunii februarie, sau începutul lui martie.

Iată și: Paula Seling, desculță în zăpadă și cu decolteu amețitor, la -9 grade! Imagini în exclusivitate de la videoclipul filmat la Bâlea Lac, la hotelul de gheață

În timp ce sculpturile de gheață sunt ridicate în tot orașul, există două zone principale de expoziție: Insula Soarelui este o zonă de agrement de pe partea opusă a râului Songhua față de oraș, care prezintă o expoziție de sculpturi enorme în zăpadă. Iar lumea de gheață și zăpadă este o zonă deschisă după-amiaza și noaptea, care prezintă clădiri iluminate de dimensiuni mari, realizate din blocuri de gheață groase.

În 1999, primul festival gheață și zăpadă a fost deschis publicului pentru a sărbători mileniul. În fiecare an, parcul trebuie reconstruit cu clădiri de gheață nou proiectate și sculpturi în uriașe de zăpadă. Activitățile de iarnă din timpul festivalului includ schi alpin în Yabuli, înotul de iarnă în râul Songhua și expoziția de felinare de gheață din grădina Zhaolin. Harbin este situat în nord-estul Chinei. Temperatura medie vara este de 21,2 °C și –16,8 °C iarna.

Oamenii s-au pozat cu operele de artă (Foto: Profimedia)
Oamenii s-au pozat cu operele de artă (Foto: Profimedia)

Află și: Avalanșă într-o stațiune de schi din Austria! Au intervenit trei elicoptere

60.000 oameni morți de COVID-19 în China, doar în ultima lună

Autoritățile au anunțat sâmbătă cel puţin 60.000 de decese asociate COVID-19 în spitalele chineze, de la ridicarea restricţiilor sanitare în această ţară, în urmă cu o lună. Această cifră nu ia în considerare decesele înregistrate în afara unităţilor medicale. Spitalele au fost asaltate de pacienţi în vârstă, iar crematoriile au fost copleşite de afluxul de cadavre, potrivit BBC.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net