Căţeaua Kuu e singurul câine din lume care are un iglu în fiecare iarnă

Ultima actualizare:

Incredibil, dar adevărat! Ca să o facă fericită pe căţeaua sa, Toshimi Miura îi face în fiecare an un coteţ din gheaţă cu propriile mâini. De 14 ani, Kuu are iglu ca eschimoşii.

Kuu e îmbrăcată în hăinuţe ca să nu răcească
Kuu e îmbrăcată în hăinuţe ca să nu răcească

Căţeaua Kuu, în vârstă de 14 ani, e singurul câine din lume care are un iglu în fiecare iarnă. Stăpâna sa, japoneza Toshimi Miura, de 47 de ani, este în stare de orice numai să o facă fericită. Ea şi-a propus să o facă pe Kuu, din rasa Shiba Inu, cel mai răsfăţat câine din lume. De aceea, de când o are, este în stare să facă orice pentru aceasta.

”O am pe Kuu de când avea numai trei luni. De atunci o iubesc la nebunie. De aceea îi fac toate poftele. Am observat că e cea mai fericită, iarna, când doarme într-un iglu, ca eschimoşii. Mai întîi i-am construit un coteţ de gheaţă, numai ca fiţă. Dar, văzând că îi place mai mult să stea în iglu decât în casă, mă chinuiesc an de an să i-l construiesc cu propriile mele mâini. O văd cum îmi mulţumeşte din ochi, când i-l fac. Mă linge, îmi sare în braţe. Se simte cât este de fericită când începe să ningă”, a povestit emoţionată Toshimi.

”Când o vezi în coteţul de gheaţă, seamănă cu un urs polar. Asta spun toţi prietenii care vin în vizită”, a adăugat nipona. Lui Kuu îi place mult să se joace în zăpadă, a mai dezvăluit aceasta. Stăpâna o îmbracă în hăinuţe, ca să nu răcească. O îmbracă uneori în costumaţii care să-i dea înfăţişare de ursuleţ. Îi pune mereu şi lumini la coteţul de gheaţă, ca să fie şic.

Afară, temperatura poate ajunge până la -40 de grade Celsius

”Îi face poze în coteţul de gheaţă. Îi place atât de mult în iglu lui Kuu, e adorabilă”, a mărturisit Toshimi Miura.Un iglu este o colibă construită din blocuri de gheaţă de eschimoşi, popoare care trăiesc în regiunea polară. În limba lor, iglu înseamnă locuinţă.

Chiar dacă afară e o temperatură de -40 de grade C, într-un iglu poate fi o temperatură de +20 de grade C, cu ajutorul căldurii corpului, care radiază căldură ca un mic radiator, şi a aerului cald care se ridică, fiind mai uşor decât cel rece.

Pereţii şi cupola igluului sunt din zăpadă compactată, nu din gheaţă, de aceea protejează de frig. Shiba Inu este o rasă japoneză de câini cu înălţimi de 35-41 cm, greutatea de 8-9 kg şi speranţa de viaţă de 12-15 ani.  

  Puteți urmări știrile Click! și pe Google News!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net