Căţeaua Kuu e singurul câine din lume care are un iglu în fiecare iarnă

Incredibil, dar adevărat! Ca să o facă fericită pe căţeaua sa, Toshimi Miura îi face în fiecare an un coteţ din gheaţă cu propriile mâini. De 14 ani, Kuu are iglu ca eschimoşii.

Kuu e îmbrăcată în hăinuţe ca să nu răcească
Kuu e îmbrăcată în hăinuţe ca să nu răcească

Căţeaua Kuu, în vârstă de 14 ani, e singurul câine din lume care are un iglu în fiecare iarnă. Stăpâna sa, japoneza Toshimi Miura, de 47 de ani, este în stare de orice numai să o facă fericită. Ea şi-a propus să o facă pe Kuu, din rasa Shiba Inu, cel mai răsfăţat câine din lume. De aceea, de când o are, este în stare să facă orice pentru aceasta.

”O am pe Kuu de când avea numai trei luni. De atunci o iubesc la nebunie. De aceea îi fac toate poftele. Am observat că e cea mai fericită, iarna, când doarme într-un iglu, ca eschimoşii. Mai întîi i-am construit un coteţ de gheaţă, numai ca fiţă. Dar, văzând că îi place mai mult să stea în iglu decât în casă, mă chinuiesc an de an să i-l construiesc cu propriile mele mâini. O văd cum îmi mulţumeşte din ochi, când i-l fac. Mă linge, îmi sare în braţe. Se simte cât este de fericită când începe să ningă”, a povestit emoţionată Toshimi.

”Când o vezi în coteţul de gheaţă, seamănă cu un urs polar. Asta spun toţi prietenii care vin în vizită”, a adăugat nipona. Lui Kuu îi place mult să se joace în zăpadă, a mai dezvăluit aceasta. Stăpâna o îmbracă în hăinuţe, ca să nu răcească. O îmbracă uneori în costumaţii care să-i dea înfăţişare de ursuleţ. Îi pune mereu şi lumini la coteţul de gheaţă, ca să fie şic.

Afară, temperatura poate ajunge până la -40 de grade Celsius

”Îi face poze în coteţul de gheaţă. Îi place atât de mult în iglu lui Kuu, e adorabilă”, a mărturisit Toshimi Miura.Un iglu este o colibă construită din blocuri de gheaţă de eschimoşi, popoare care trăiesc în regiunea polară. În limba lor, iglu înseamnă locuinţă.

Chiar dacă afară e o temperatură de -40 de grade C, într-un iglu poate fi o temperatură de +20 de grade C, cu ajutorul căldurii corpului, care radiază căldură ca un mic radiator, şi a aerului cald care se ridică, fiind mai uşor decât cel rece.

Pereţii şi cupola igluului sunt din zăpadă compactată, nu din gheaţă, de aceea protejează de frig. Shiba Inu este o rasă japoneză de câini cu înălţimi de 35-41 cm, greutatea de 8-9 kg şi speranţa de viaţă de 12-15 ani.  

  Puteți urmări știrile Click! și pe Google News!  

andreea mantea
horoscop jpg
tina turner jpg
cub gabi bădălău png
Schengen FOTO Shutterstock
cub Daniel Onoriu png
dorin cioaba 2 jpg
cub elena merișoreanu png
image
image
image
image
image
image
ilie nastase botosani 2 jpg
incendiu moscova decembrie 2022 jpg
shutterstock bani 1953888304 jpg
cub gabi bădălău png
dorin cioaba 2 jpg
Schengen FOTO Shutterstock