Aţi da 540 $ pentru o noapte la -2 grade, în Alpii elveţieni?

Ultima actualizare:

    Pentru curajoşi, la Gstaad, Elveţia, a fost amenajat un jacuzzi alimentat cu apă caldă, îngropat între nămeţiFoto: Profimedia
Pentru curajoşi, la Gstaad, Elveţia, a fost amenajat un jacuzzi alimentat cu apă caldă, îngropat între nămeţiFoto: Profimedia

După ce urci de la poalele Alpilor şi ajungi în sfârşit în valea dintre munţi, unde se află igluurile de gheaţă de la Gstaad, te gândeşti la o cană fierbinte cu vin fiert şi ceva de mâncare. În acest an, gazdele de la Iglu-Dorf au amenajat un restaurant de gheaţă şi o bucătărie funcţională cu pereţii din sloiuri transparente. Aşa că turiştii degeraţi de rafalele tăioase de vânt şi de temperaturile de până la -20 de grade Celsius îşi pot vedea visul împlinit.

De mai bine de 30 de ani, localnicii din Gstaad, Davos şi Zermatt, Elveţia, montează la sfârşitul toamnei, între piscurile Alpilor, baloane uriaşe.

Ninsorile abundente, vânturile puternice şi fluctuaţiile de temperatură transformă în timp cele peste 40 de baloane în igluuri numai bune de sculptat.

Când iarna îşi intră în drepturi, angajaţii de la Iglu-Dorf urcă în munţi şi transformă baloanele de gheaţă în veritabile opere de artă. Satele de gheaţă sunt realizate după modelul unor aşezări similare construite în fiecare iarnă, din peninsula scandinavă. Hotelul-iglu din Gstaad se află la 1.950 de metri altitudine, chiar sub gondola care duce la staţiunea de schi Saanersloch.

Cazarea într-un iglu cu şase paturi costă 160 de dolari pe noapte, de persoană, iar cazarea într-un iglu pentru două persoane, dotat cu saună şi baie în interior, costă 540 de dolari. Igluurile sunt luminate cu LED-uri.

Paturile sunt realizate din gheaţă, acoperite cu blană, saltele pufoase, pături groase şi au la cap perne pluşate. Având în vedere că în interior se înregistrează o temperatură cuprinsă între -2 şi 2 grade, organizatorii le recomandă turiştilor să rămână echipaţi în hainele de schi, să nu se descalţe şi să se învelească în sacii de dormit termoizolanţi.

Igluurile nu au ferestre, dar lumina colorată din interior dă senzaţia că micuţa construcţie de gheaţă ar fi una extrem de încăpătoare.

Pentru cuplurile romantice a fost amenajat în acest an un iglu tematic, care are toaletă în interior, pat matrimonial, muzică ambientală şi are un sistem de iluminat interior reglabil.

Însă, amorezii care se cazează aici ar trebui să fie extrem de încinşi pentru a putea trece la fapte având în vedere că temperatura din cameră este cuprinsă între -2 şi 2 grade Celsius.

Restaurantul amenajat şi el într-un iglu asemănător spaţiului de cazare este suficient de încăpător pentru 40 de invitaţi. Meniul este însă alcătuit doar din cheese fondue sau paste cu sos de roşii. Reţeta igluurilor în creieri de munţi a devenit extrem de populară la nivel european.

În România, ne mândrim cu hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac, dar şi germanii au hotelul lor de gheaţă din Zugspitze, iar austriecii au unul la Kühtai.

Preţurile sunt cuprinse între 160 de euro şi 540 de euro pe noapte, de persoană şi includ micul dejun şi cina. Pentru prestigiu, în fiecare an în aceste locaţii sunt invitaţi artişti plastici de renume care să dea o tematică pereţilor din gheaţă.

Astfel că igluurile şi hotelurile de gheaţă nu seamănă niciodată cu cele din anul precedent. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry Foto Getty Images jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Iisus  foto   Shutterstock jpg
GALATI Vedere către Munții Vrancei si mănăstirea Sihastru FOTO Costel Crângan jpg
trump jpg
Brasov foto pixabay jpg
bani jpeg
batranul care preda ski la 96 de ani jpg
fabrica haier foto haier
cheltuieli buget depositphotos1 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net