Dax, câinele care poate distinge chiar și 7 miliarde de mirosuri, la Aeroportul Timișoara

Vameșii de la Aeroportul Internațional Timișoara au ajutoare de nădejde! Patrupedul Dax, un câine foarte tânăr, dar devotat, plin de aptitudini și foarte muncitor! Aveți grijă ce puneți în bagaje, că Dax poate distinge până la 7 miliarde de mirosuri! 

image

Dacă drumurile vă poartă prin Aeroportul Internațional Timișoara, nu aveți cum să nu-l observați pe Dax. Este un câine mai deosebit, „devotat și foarte prietenos”, dar care vă controlează „la sânge” când e vorba să-și facă treaba.   

Dax se află în „internship” la detașamentul canin de la Serviciului Vamal din cadrul Aeroportului Internațional Timișoara.

„Deși e foarte tânăr, plin de aptitudini, are și un miros foarte fin! După sute de ore de antrenament el ar putea ajunge la performanța de a distinge 7 miliarde de mirosuri”, așa l-au prezentat pe pagina lor de Facebook reprezentanții Aeroportului Timișoara.

„Dacă îl veți observa prin aerogară, n-ar trebui s-aveți motive de panică, el doar își face rondul obișnuit din orele sale de muncă. Noi vă sfătuim să fiți foarte atenți la tot ce vă puneți în bagaje. Dax vă dorește călătorii plăcute!”

Șuier, câinele vedetă al Poliției Române

Și Poliția Română are vedeta ei. Șuier are 5 ani și este un ciobănesc german antrenat la Sibiu. Este un câine ectrem de apreciat pentru cazurile rezolvate. 

suier jpeg

Șuier provine de la Centrul Chinologic de la Sibiu al Ministerului de Interne și s-a specializat în detectarea de diferite substanțe. Șefii lui spun despre el că are mirosul fin și detectează orice substanță interzisă. 

La Sibiu, câini antrenați să depisteze bolnavii COVID-19

La Centrul Chinologic Dr. Aurel Greblea Sibiu au fost antrenați câțiva câini în vederea depistării persoanelor infectate cu virusul COVID-19, la începutul anului 2021. Câinii special dresaţi au fost folosiţi pe Aeroportul Internaţional Sibiu. Aceştia au fost amplasaţi în aerogară, la sosiri externe, înainte de controlul efectuat de specialiştii DSP Sibiu.   

Pentru că acest experiment a fost un real succes, în septembrie 2021 s-a decis ca, timp de 60 de zile, acest proiect pilot să fie demarat și pe Aeroportul Internațional Cluj. Astfel, persoanele care au tranzitat terminalul sosiri au fost verificate COVID-19 de către echipele canine.  

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net