Avalanșă într-o stațiune de schi din Austria! Au intervenit trei elicoptere

Ultima actualizare:

Crăciun sub zăpadă pentru unii iubitori de schi! O avalanșă de proporții a luat prin surprindere, duminică, 25 decembrie, zece turiști aflați în vacanță in stațiunea austriacă din regiunea dintre Zurs și Lech am Arlberg. Potrivit poliției locale, avalanșa s-a produs în jurul orei 15.00, ora locală, si a afectat pârtia de schi.

Zece persoane au fost luate prin surprindere de calamitatea din stațiunea Zürs (foto: AFP)
Zece persoane au fost luate prin surprindere de calamitatea din stațiunea Zürs (foto: AFP)

Zece turiști ar fi fost îngropați de zăpadă

Inițial, autoritățile au crezut că în urma avalanșei, zece persoane au fost îngropate de zăpadă. Ulterior, în urma căutărilor, doar patru persoane din cele zece au fost afectate, una dintre ele – un bărbat – a fost salvat rapid de sub zăpadă, iar apoi transportat de urgență la un spital din Innsbruck, acesta fiind în stare gravă. Ceilalți șase au fost găsiți mai târziu, după ce au reușit să ajungă singuri în valea de sub munte.

Citește și: Tragedie în Himalaya! Cel puțin 10 morți și 18 dispăruți într-o avalanșă de proporții 

Aproximativ 200 de oameni, dintre care salvatori și mai mulți voluntari, au participat la misiunea de căutare și au fost asistați de câini, pentru a da cât mai repede de urma victimelor. De asemenea, au participat la misiune și trei elicoptere, ce au fost chemate în ajutor în speranța că localizarea celor dispăruți va fi mai rapidă.

Iată și: Scandalul Schengen continuă! Austria cere garduri la granița dintre Bulgaria și Turcia 

Pe intinderea de zăpadă au fost instalate lumini de căutare pentru a continua după ce întunericul a căzut duminică, iar câinii au fost folosiți pentru a încerca să-i găsească pe cei dispăruți în cel mai scurt timp. După ore întregi de căutări, toate persoanele au fost găsite astăzi de dimineață, în jurul orei 01.00.

Echipajele au ajuns la scurt timp

Avalanșa a avut loc pe muntele Trittkopf de 2.700 de metri, din Alpi, situat între regiunile Zurs și Lech am Arlberg, duminică, cu puțin timp în jurul orei locale 15.00, iar zăpada în cădere a ajuns până la traseele de schi din apropiere. Mai multe elicoptere și echipe de căutare au fost dislocate la scurt timp după aceea.

Autoritățile au clasat pericolul de avalanșă la fel de ridicat în Alpi, în condițiile în care temperaturile din primăvară din weekendul de Crăciun au urmat căderii recente de zăpadă. În timp ce poliția a spus inițial că nu mai caută mai multe persoane, efortul de salvare a continuat în cursul zilei de luni, pentru a se asigura că nimeni nu a fost lăsat în urmă.

Vezi și: Oana Mizil, reacție dură împotriva Austriei: „România nu se dorește a fi în Schengen!” 

Lech Zurs am Arlberg este cunoscută pentru cea mai bună pârtie (foto: Facebook)
Lech Zurs am Arlberg este cunoscută pentru cea mai bună pârtie (foto: Facebook)

Stațiunea este cunoscută pentru că are „una dintre cele mai bune pârtii de schi din lume”. Vizitatori din toate părțile apreciază calitatea de neegalat care se găsește doar aici, în locul de naștere al schiului. Lech Zurs am Arlberg este situat în inima celei mai mari zone de schi învecinate din Austria. Pajiști înfloritoare și trasee interesante înconjoară acest sat captivant și pitoresc în timpul verii.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net