Scandalul Schengen continuă! Austria cere garduri la granița dintre Bulgaria și Turcia

După ce Austria a votat împotriva aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen, presa austriacă a început să se teamă de efectele negative ale acestei decizii. Din ce în ce mai mulți oameni boicotează companiile austriece, iar acum se întrevede un posibil proces la Curtea Europeană de Justiție, potrivit cotidianului austriac „Kronen Zeitung”.

Un asemenea  gard este între  frontiera dintre  Ungaria și Serbia
Un asemenea gard este între frontiera dintre Ungaria și Serbia

Europarlamentarul român Eugen Tomac a cerut Comisiei Europene să dea Austria în judecată la instanţa supremă a UE. „În calitate de gardian al tratatelor UE, Comisia Europeană are datoria de a lua măsuri împotriva Austriei”, a declarat eurodeputatul.

Între timp, colegul său Tudor Ciuhodaru a avut un alt demers, în Parlamentul European. În cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg, el a cerut adoptarea unui „calendar foarte clar” pentru aderarea României la Schengen şi o „procedură de sancţiuni” împotriva statelor care „nu respectă tratatele UE în acest sens”, scrie cotidianul citat.

Pentru Austria, problema azilului va cântări greu în cadrul următorului summit al Uniunii Europene la Bruxelles. Potrivit presei din Austria, țara ar avea cinci condiții, și solicită ca Uniunea Europeană să le pună în aplicare cât mai repede cu putință. Prima și cea mai importantă ar fi sprijin acordat țărilor de frontieră externă, în special cu resurse financiare pentru viitoarele proiecte de infrastructură (de exemplu, construcția de garduri la granița dintre Bulgaria și Turcia).

Cancelarul  Karl Nehammer
Cancelarul Karl Nehammer

De asemenea, Comisia UE ar trebui să elaboreze o „Directivă privind returnarea” și să înființeze și să finanțeze un proiect-pilot pentru procedurile rapide de azil la frontiera externă a UE.

Potrivit cancelarului Austriei, nu există o aprobare din partea țării sale pentru extinderea Schengen, fiind nevoie „de mai mult timp”. Așadar, Karl Nehammer a susținut că Austria se opune aderării României, chiar înainte de votul privind aderarea.

„Ministrul de Interne a precizat clar. Nu există o aprobare din partea Austriei pentru extinderea cu Bulgaria și România. Este nevoie de mai mult timp. Avem 75.000 de imigranți ilegali neînregistrați în Austria.

Asta înseamnă că au sărit granița externă a Uniunii Europene și au ajuns într-o țară internă, așa cum e Austria. Trebuie întâi să răspundem la aceste întrebări de securitate”, a declarat Nehammer, potrivit Digi24.

Declarațiile cancelarului austriac vin la o zi după ce ministrul Lucian Bode s-a aflat într-o vizită oficială în Austria, unde s-a întâlnit cu omologul său, conform Adevărul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net