Regele Cioabă a declarat „război” Austriei, în scandalul Schengen: „Vor fi numai pene de lebădă!”

Ultima actualizare:

Alertă la Sibiu, la curtea autoproclamatului rege Dorin Cioabă! Liderul romilor sună mobilizarea și declară „război” Austriei, pentru votul negativ acordat intrării României în spațiul Schengen.

Dorin Cioabă a anunțat mobilizarea contra Austriei! Foto generic. Sursa: Facebook
Dorin Cioabă a anunțat mobilizarea contra Austriei! Foto generic. Sursa: Facebook

Mai degrabă precum un artist de stand-up comedy, decât un lider beligerant, Dorin Cioabă și-a vărsat amarul prin pagina de Facebook, anunțând măsuri drastice și dureroase pentru austrieci.

Vor fi numai Pene de lebădă în toată Austria, pentru ce au făcut României. Au căutat-o cu lumânarea. Romii mei, nu puteți sa le aduceți în țară lebedele că nu suntem în Schengen, dar le vom servi la ei acasă. S-au pus cu cine nu trebuie. Asta le va durea cel mai tare”, a transmis Dorin Cioabă, pe contul său de socializare. 

Regele Cioabă a sunat mobilizarea și a oferit și un exemplu ilustrat de „atac”. foto: Facebook
Regele Cioabă a sunat mobilizarea și a oferit și un exemplu ilustrat de „atac”. foto: Facebook

Nu știm exact ce a vrut să spună în ultimul enunț, dar e clar că regele romilor, de la Sibiu, și-a trasat cu iscusință strategia, planificând o infiltrare și un posibil desant în țara lui Mozart, ținta fiind tocmai grațioasele înaripate, care, nici măcar nu putem spune că au cetățenie austriacă, rudele lor migrând prin toată Europa, inclusiv în România.

Separat de absurdul și tenta umoristică a mesajului transmis de Dorin Cioabă, acesta face referire la una dintre cele mai cunoscute legende ale anilor 90. S-a spus, la vremea aceea, că primii romi care au ajuns în Austria, după Revoluția din 1989, au vânat lebedele strânse pe Dunăre, în Viena, pentru a le pune pe grătar. Informația a fost cu adevărat șocantă, la momentul respectiv, și s-a viralizat prin toate mediile, stârnind sila sau amuzamentul celor care auzeau.

Pe la finalul anilor 90, gazdele matinalului de la Pro TV au luat taurul de coarne sau lebăda de gât, ca să rămânem în context, și, precum niște jurnaliști veritabili, au decis să afle, în sfârșit, cât de reală era informația. Aceștia au sunat la Primăria din Viena și au intrat în direct cu un oficial din capitala Austriei.

Respectivul, amuzat de întreaga poveste, a confirmat că au existat niște incidente cu emigranți români ajunși în Viena, dar că un incident care să includă și lebede mâncate nu a fost vreodată înregistrat de autoritățile vieneze. Mai mult, se pare că nici măcar nu ar fi existat lebede pe Dunăre, în Viena, totul fiind o legendă urbană.

Austria și Olanda s-au împotrivit, joi, 8 decembrie, intrării României în spațiul Schengen, stârnind revolta multor români care au decis să boicoteze brandurile și companiile austriece din România.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
grecia pixabay jpg
image
image
image
image
image
image
praf saharian jpeg
cana jpg
shutterstock 2238691451 jpg
foto1 aglomerati autostrada 12711400 jpg
regina maria si familia ei  jpg
Scene ilustrate pe Columna lui Traian  Sursa Columna lui Traian, Cimec 2002 (3) jpg
watermelon 1838547 1280 jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net