Cum a reacționat CTP după ce Austria a anunțat că va bloca România în Schengen? „Este o nedreptate jignitoare”

Ultima actualizare:

CTP a avut o reacție dură, după ce cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat că Austria se opune aderării României la spațiul Schengen.

CTP, reacție dură la decizia Austriei de a bloca România în Schengen
CTP, reacție dură la decizia Austriei de a bloca România în Schengen

Într-un editorial publicat marți, 6 decembrie, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a precizat că „e vorba de o nedreptate jignitoare, de desconsiderare la adresa românilor. Iar ideea de Uniune Europeană va fi puternic lovită, pe aici, prin Estul „sălbatic”, și nu de rachete rusești.”

Recția lui CTP a venit la scurtă vreme după ce Austria a anunțat oficial că nu susține aderarea României la spațiul Schengen.

„Talpa pusă de Austria în ultimul moment intrării României în Schengen ține, înainte de politică, diplomație sau imigrație, de domeniul absurdului”, a notat gazetarul într-un editorial în Republica

CTP, reacție dură la decizia Austriei de a bloca România în Schengen

Înainte de toate, Cristian Tudor Popescu vorbește despre „absurdul geografic”, notează Adevărul.

 „România nu are graniță cu Austria. Pentru cei 75.000 de imigranți ilegal care zic ministrul de Interne și cancelarul că au intrat în Austria nu poate fi vinovată România decât dacă aceștia au zburat pe calea aerului de la noi peste Ungaria sau Serbia, după cum arată datele europene Frontex”, scrie CTP.

Gazetarul susține că atitudinea Austriei este una de un „așa vrem noi!”, care nu se bazează pe „argumente și fapte”, ci „pe tema imigrației în bătălia de imagine din politica internă austriacă. Nici nu avem ce să demonstrăm, să încercăm să convingem, căci ni se refuză de plano orice argument.”

CTP: „Greu de imaginat o situație mai nedemocratică”

Să presupunem că nu exista acum decât Europa, nu și Uniunea Europeană. România ar fi avut aprobarea de a beneficia de reglementările de circulație Schengen din partea a 26 de țări, practic, a Europei. Nu vrea Austria? Asta e. Tirurile și persoanele venite din România ar ocoli rămășița imperiului habsburgic și Auf Wiedersehen!”, a mai precizat Cristian Tudor Popescu.

Însă, pentru că există UE și România este membru de 15 ani, o singură voce, Austria, poate să ne interzică intrarea în condiții Schengen în toată Uniunea Europeană! Greu de imaginat o situație mai nedemocratică. Și ce argument minunat li se oferă astfel suveraniștilor anti UE, putiniștilor!”, a adăugat jurnalistul.

Cunoscutul gazetar a afirmat că „neadmiterea în Schengen prin răul plac al guvenului austriac” este o nedreptate jignitoare și despre desconsiderare la adresa românilor.

Austria se opune aderării României la Schengen

Potrivit cancelarului Austriei, nu există o aprobare din partea țării sale pentru extinderea Schengen, fiind nevoie „de mai mult timp”.

„Ministrul de Interne a precizat clar. Nu există o aprobare din partea Austriei pentru extinderea cu Bulgaria și România. Este nevoie de mai mult timp. Avem 75.000 de imigranți ilegali neînregistrați în Austria.

Asta înseamnă că au sărit granița externă a Uniunii Europene și au ajuns într-o țară internă, așa cum e Austria. Trebuie întâi să răspundem la aceste întrebări de securitate”, a declarat, recent, cancelarul austriac Karl Nehammer.

Aderarea României, Bulgariei și Croației la spațiul Schengen se va decide la Consiliu JAI, care avea loc în această săptămână, joi și vineri, pe 8 și 9 decembrie.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net