Tragedie în Himalaya! Cel puțin 10 morți și 18 dispăruți într-o avalanșă de proporții

Ultima actualizare:

O tragedie a lovit India în timpul unei avalanșe ce s-a declanșat în munții Himalaya, în urma căreia cel puțin 10 persoane și-au pierdut viața și 18 au fost date dispărute, după ce un grup de alpiniști s-a aventurat pe versant. 

image

Autoritățile au dat publicității bilanțul dramatic al avalanșei ce avusese loc cu o zi în urmă, în munții Himalaya, din India. Grupul de alpiniști care a fost surprins de cumplitul fenomen era format din 34 de elevi ai institutului local de alpinism Nehru Institute of Mountaineering, șapte instructori și o infirmieră. 

Citește și: Tragedie în Alpii italieni! Șase turiști au fost uciși de o avalanșă masivă

Avalanșa s-a produs în apropiere de versantul Draupadi ka Danda-II, la o altitudine de 4.880 de metri, în statul Uttarakhand (nord). Autoritățile au pornit imediat în căutarea alpiniștilor și au descoperit trupurile neînsuflețite a patru dintre ei. 

Nu rata nici: Cum se pregătesc echipajele canine Salvamont pentru a salva românii din avalanșe

Din nefericire, autoritățile a fost nevoite să oprească căutările, marți, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Poliția a pornit  pe urmele celor surprinși de avalanșă, miercuri dimineață, când au găsit decedați alți membrii ai grupului. 

Autoritățile au anunțat pe contul de social-media că până la acest moment 10 persoane au fost găsite decedate. S-a reușit salvarea a 14 dintre alpiniști, care au fost transportați de urgență la un spital din orașul Uttarkashi, notează AFP.

Află și: Câinii-salvamontişti, antrenaţi prin joacă: "Dacă i-am învăţa prin stimuli de hrană, ar merge la avalanşă cu salamul în buzunar"

Printre persoanele care și-au pierdut viața în tragedia din munții Himalaya, se numără și alpinista cu experiență în domeniu, Savita Kanswal, membru al echipei de instructori, a anunțat pe social-media prim-ministrul Uttarakhand, Pushkar Singh Dhami.

Două elicoptere au fost imobilizate la în zona unde a avut loc accidentul, pentru a continua căutările. 

Potrivit reprezentantului agenției naționale pentru catastrofe naturale,  Ridhim Aggarwal, grupul de alpiniști a rămas blocat într-o crevasă la scurt timp după dezlănțuirea avalanșei. 

Mulți alpiniști și-au pierdut viața în munții Himalaya 

Accidentele fatale de alpinism sunt frecvente pe în zona montana a versanților din Himalaya, unde se află Everestul și alte câteva dintre cele mai înalte vârfuri din lume

Anul acesta un alpinist a fost găsit decedat după ce a căzut într-o crevasă în timp ce voia să traverseze un ghețar. 

Celebra alpinistă americană Hilaree Nelson și-a pierdut viața în urmă cu o săptămână, după ce dispărut în timpul unei expediții pe schiuri, pe al optulea cel mai înalt munte din lume, în zona Nepalului.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net