Tragedie în Alpii italeni! Șase turiști au fost uciși de o avalanșă masivă

Ultima actualizare:

Tragedie în Alpii italieni. Un ghețar s-a prăbușit în cursul zilei de duminică, 3 iulie, din cauza temperaturilor crescute și a provocat o avanșă de proporții. În urma acesteia, cel puțin șase turiști și-au pierdut viața, iar alți opt au avut nevoie de îngrijiri medicale. 

Tragedie în Alpii italieni
Tragedie în Alpii italieni

Vacanță transformată în coșmar pentru unii turiști. Temperaturile crescute din Alpii italieni au dus la topirea parțiala a unui ghețar și la prăbușirea acestuia. Impactul cu solul a produs o avananșă de mari dimensiuni care s-a abătut asupra turiștilor care se relaxau liniștiți.

Citește și: Ei sunt câinii antrenați pentru a interveni în caz de avalanșă

Conform salvamontiștilor italieni, șase persoane și-au pierdut viața, iar alte 8 au avut nevoie de îngrijiri medicale, suferind diferite răni. Tot salvamontiștii au menționat că numărul persoanelor aflate în zonă în momentul prăbușirii ghețarului este necunoscut. Nu este exclus ca numărul victimelor să crească în orele următoare.

Avalanșa s-a produs pe masivul Marmolada, un munte de peste 3.300 de metri din lanțul Dolomiților, în partea de este a Alpilor Italieni, între regiunile Trento și Veneto. 

Sâmbătă, temperaturile pe masivul Marmolada au ajuns la 10 grade Celsius, pe fondul unui val de căldură cu care se confruntă Italia, a anunțat Luca Zaia, președintele regiunii Veneto, conform Digi24.

Vezi și: Templul secret din Alpi 

O avalanșă poate duce la vale mii de tone de zăpadă, fiind precedată de o undă de șoc care spulberă și strivește orice se află în calea sa . De-a lungul timpului au existat mai multe avanașe deosebit de agresive, care au ucis mii de oameni.

Avalanșele din Alpi din timpul Primului Război Mondial au ucis mai mult de 60 de mii de oameni. În anul 1916, s-au depus patru metri de zăpadă în doar două zile. Avalanșa pornită ar fi ucis peste 10.000 de soldați. 

Cutremurul din Peru de pe 31 mai 1979 a provocat multe avalanșe și surpări de teren, care în total au ucis 66 de mii de oameni. El a produs dislocarea unei stânci de rocă și gheață, iar prăbușirea acesteia a ucis 5.000 de locuitori ai orașului Ranrahica. 

    Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net