Tragedie în Alpii italeni! Șase turiști au fost uciși de o avalanșă masivă

Tragedie în Alpii italieni. Un ghețar s-a prăbușit în cursul zilei de duminică, 3 iulie, din cauza temperaturilor crescute și a provocat o avanșă de proporții. În urma acesteia, cel puțin șase turiști și-au pierdut viața, iar alți opt au avut nevoie de îngrijiri medicale. 

image
Tragedie în Alpii italieni

Vacanță transformată în coșmar pentru unii turiști. Temperaturile crescute din Alpii italieni au dus la topirea parțiala a unui ghețar și la prăbușirea acestuia. Impactul cu solul a produs o avananșă de mari dimensiuni care s-a abătut asupra turiștilor care se relaxau liniștiți.

Citește și: Ei sunt câinii antrenați pentru a interveni în caz de avalanșă

Conform salvamontiștilor italieni, șase persoane și-au pierdut viața, iar alte 8 au avut nevoie de îngrijiri medicale, suferind diferite răni. Tot salvamontiștii au menționat că numărul persoanelor aflate în zonă în momentul prăbușirii ghețarului este necunoscut. Nu este exclus ca numărul victimelor să crească în orele următoare.

Avalanșa s-a produs pe masivul Marmolada, un munte de peste 3.300 de metri din lanțul Dolomiților, în partea de este a Alpilor Italieni, între regiunile Trento și Veneto. 

Sâmbătă, temperaturile pe masivul Marmolada au ajuns la 10 grade Celsius, pe fondul unui val de căldură cu care se confruntă Italia, a anunțat Luca Zaia, președintele regiunii Veneto, conform Digi24.

Vezi și: Templul secret din Alpi 

O avalanșă poate duce la vale mii de tone de zăpadă, fiind precedată de o undă de șoc care spulberă și strivește orice se află în calea sa . De-a lungul timpului au existat mai multe avanașe deosebit de agresive, care au ucis mii de oameni.

Avalanșele din Alpi din timpul Primului Război Mondial au ucis mai mult de 60 de mii de oameni. În anul 1916, s-au depus patru metri de zăpadă în doar două zile. Avalanșa pornită ar fi ucis peste 10.000 de soldați. 

Cutremurul din Peru de pe 31 mai 1979 a provocat multe avalanșe și surpări de teren, care în total au ucis 66 de mii de oameni. El a produs dislocarea unei stânci de rocă și gheață, iar prăbușirea acesteia a ucis 5.000 de locuitori ai orașului Ranrahica. 

    Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

299011783 10228211450569350 3863063160789419997 n jpg
646x404 jpg
BeFunky collage (3) jpg
oana roman 2 webp
Anne Heche FOTO Getty Images
soferi opriti de politisti jpeg
jennifer lopez ben affleck jpg
1 gabi badalau si copiii jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
fbi donald trump 2 webp
calendar ortodox 2021 13 august sf tihon din zadonsk png
calendar ortodox 2021 12 august sfintii mucenici fotie si anichint png
FotoJet (1) jpg
wizz air avion jpeg
Razboi in Ucraina - pagubele provocate de bombardamentele din Kostiantynivka FOTO AFP