Topul celor mai bine plătiți angajați din România! Care sunt domeniile cu cele mai mari salarii

O platformă de recrutare online a realizat un top  al celor mai bine plătite job-uri din țara noastră! Mai mult decât atât, studiul menționează și care sunt orașele din țara noastră unde salariile sunt cele mai tentante pentru angajați.

Care sunt cele mai mari salarii din România / foto: Pixabay
Care sunt cele mai mari salarii din România / foto: Pixabay

Se pare că în anul 2023, în țara noastră s-au înregistrat nu mai puțin de 5,7 milioane de angajați activi, iar conform raportului eJobs, se pare că, în cazul a aproximativ jumătate dintre aceștia, salariile lor s-au încadrat între 2.000 și 4.000 de lei. În schimb, undeva în jur de 26% dintre angajații din România au beneficiat de salarii între 4.001 și 7.000 de lei.

Potrivit celor de la adevarul.ro, se pare că numai 7,8% dintre aceștia au avut salarii mai mici decât cel minim pe economie, adică sub suma de 2.000 de lei.

La polul opus față de acești 7,8% s-au găsit și români care au avut salarii mult mai mari, în anul 2023. Mai precis, aproximativ 10,3% dintre angajații români au primit lunar între 7.000 și 10.000 de lei, iar undeva în jur de 5,5% dintre aceștia au trecut pragul salarial de 10.000 de lei.

Care au fost domeniile cele mai bine plătite

Se pare că atunci când vine vorba despre cele mai bine plătite salarii, acestea se găsesc în continuare în domeniul IT. Mai precis, angajații din acest domeniu au primit anul trecut salarii, în medie, de peste 6.500 de lei.

Pe locul 2 se află cei care lucrează în project management și cercetare/dezvoltare, care au avut salarii medii de 6.000 de lei. Urmează angajații din management, cu 5.500 de lei, iar la o scurtă distanță sunt cei din construcții, cu un salariu mediu de 5.000 de lei.

Iar în privința locurilor din România unde se plătesc cele mai atractive salarii, poate că nu vom fi surprinși deloc să aflăm că pe primul loc se află Capitala. Mai precis, în București, se pare că media generală a salariilor angajaților este de 5.000 de lei. Locul doi este câștigat de către Timiș, cu 4.700 de lei, în timp ce pe locul 3 se află Clujul, cu 4.500 de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net