Un gest impresionant a salvat viața unui român din Italia! Ajunsese să se adăpostească pe străzi

Un gest impresionant a fost organizat de către comunitatea orașului Sulmona, din Italia. Viața unui român în vârstă de 46 de ani, care ajunsese pe străzi și risca să moară de frig, a fost salvată de către eforturile membrilor comunității.

Bărbatul ajunsese să locuiască pe străzi / foto: Freepik
Bărbatul ajunsese să locuiască pe străzi / foto: Freepik

Relu, un român în vârstă de numai 46 de ani, ajunsese să trăiască o adevărată tragedie în Sulmona, un oraș din regiune Abruzzo, a Italiei. Acesta a sperat că se va putea bucura de o viață mai bună în această țară, așa că și-a găsit un loc de muncă în San Benedetto dei Marsi, un mic oraș din centrul Italiei. Din păcate, soția lui Relu a decedat, după ce nu a mai putut continua lupta împotriva cancerului.

Din păcate, potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, soarta nu a fost deloc blândă cu românul stabilit în Italia. Acesta a fost diagnosticat, la rândul lui, cu o boală grea, ce nu i-a mai permis să muncească. După ce a petrecut o perioadă lungă de timp la Spitalul Santo Spirito, din Pescara, românul nu a mai reușit să își găsească un alt loc de muncă, așa că a fost nevoit să trăiască pe străzi, unde risca să moară de frig.

Gestul care a salvat viața unui român din Italia

Se pare că o localnică a descoperit prin ce momente grele trece românul, așa că a lansat un apel disperat pe rețelele de socializare, pentru a îl ajuta. Din fericire, mulți locuitori din orașul Sulmona, cât și membri ai Crucii Roșii s-au mobilizat pentru a-l ajuta pe român. Într-o singură zi s-au strâns 500 de euro, bani ce i-au permis românului să se întoarcă în țară.

Se pare că bărbatul a fost foarte emoționat de gestul făcut de localnici, iar înainte de întoarcerea în România, a mulțumit tuturo celor care l-au ajutat. „Sunt emoționat. Nu vreau alți bani sau bunuri. Generozitatea voastră îmi este suficientă pentru a mă întoarce la familia mea”, a spus Relu, conform sursei citate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Charlotte colaj jpg
image
image
image
image
image
image
555 (15) jpg
62443480 jpg
mucegai baie jpg
Calendar 30 decembrie: 1947   Regele Mihai a fost forțat să abdice printr o lovitură de stat comunistă jpeg
image png
Motivele care explică duritatea războinicilor spartani jpeg
gradina freepik jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net