Profesorul Dulcan, avertisment privind tehnologia: „Ia din viață orice vrei, dar nu uita că există o plată”

Tehnologia devine din ce în ce mai bine integrată în viața noastră, până și în moduri la care nu ne-am fi așteptat vreodată. Iar profesorul Dumitru Dulcan a vorbit despre rolul pe care aceasta îl are în educație, unde este aplicată din ce în ce mai mult.

Profesorul Dulcan, avertisment privind tehnologia
Profesorul Dulcan, avertisment privind tehnologia

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la Antena 3 CNN, profesorul Dumitru Dulcan a vorbit pe larg despre rolul  tot mai extins pe care tehnologia îl are în viața noastră. Mai mult decât atât, acesta vine și cu un avertisment despre situațiile în care putem ajunge dacă mintea umană devine depășită de tehnologia pe care o utilizează.

„Atunci când tehnologia va depăși mintea umană, riscul dispariției este foarte sus. Romanii spuneau următorul lucru: ia din viață orice vrei, dar nu uita că există o plată”, a declarat profesorul Dumitru Dulcan, conform sursei citate.

Potrivit acestuia, unele dintre invențiile pe care le utilizăm atât de mult nu sunt deloc chiar atât de necesare precum avem impresia.

„Noi ne dăm în vânt după tot felul de device-uri, tehnici avansate, dar eu cred că tot ceea ce inventăm și credem că este util pentru specia noastră, nu este chiar așa. De exemplu, despre telefonul mobil. Toată lumea vorbește de avantajele lui, dar el funcționează pe microunde. Nu este un lucru de dorit”, a spus acesta.

Profesorul Dumitru Dulcan despre efectele tehnologiei

Profesorul Dumitru Dulcan a mai declarat că nu este posibil să negăm faptul că tehnologia modernă este extrem de utilă. Potrivit acestuia, orice argument care spune altceva nu este făcut pe baza rațiunii, ori a dovezilor din societate din jurul nostru.

Însă, potrivit profesorului, ar trebui să fim mult mai atenți la modul în care punem în aplicare aceste tehnologii de care devenim tot mai dependenți în societatea zilelor noastre.

„Tehnologia este utilă, indubitabil. Cel care nu este de acord are un retard în gândire. Dar toate trebuie făcute cu rațiune”, a mai spus profesorul Dumitru Dulcan, conform sursei citate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net