Casele din București care s-au ieftinit cu 30%: „Îmi pare rău că n-am vândut până acum”

Prețul apartamentelor din blocuri cu bulină roșie este în scădere! Cum autoritățile nu mai permit închirierea locuințelor în asemenea imobile, proprietarii au decis să le vândă, iar prețurile sunt mult mai mici! În Capitală există undeva în jur de 400 de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic.

Nu se mai pot închiria apartamente în imobile cu risc seismic
Nu se mai pot închiria apartamente în imobile cu risc seismic

Potrivit celor de la observatornews.ro, cele mai multe locuințe de acest fel se află în centrul Capitalei, iar pentru românii care au bani cash, ele prezintă o investiție extrem de atractivă.

Băncile nu oferă credite pentru locuințe cu risc seismic, însă niciun obstacol nu pare să stea în calea românilor care își doresc un apartament într-un loc cu o arhitectură deosebită, chiar în mijlocul orașului. Iar prețurile deja au scăzut exponențial, putând să se ajungă chiar la o scădere cu 30%, față de locuințe obișnuite!

„Proprietăţile acestea deja au început să scadă la preţ. Vorbim de o scădere de 10%. Ne aşteptăm ca în următoarele luni să scadă chiar şi cu 20-30%. Trebuie să luăm în considerare un preţ realist în acest moment, care este cu 20% mai mic, poate chiar 25%. Este o pastilă greu de digerat pentru aceştia”, explică managerul unei agenții imobiliare, Sorin, conform sursei citate.

„Îmi pare rău că n-am vândut până acum”

Desigur, noua lege vine cu o mulțime de complicații și de pierderi, atât pentru proprietari, cât și pentru chiriași. Hamed, ce deține o garsonieră pe Calea Victoriei, într-o clădire cu bulină, a fost nevoit să își anunțe chiriașii că trebuie să plece în 30 de zile, datorită noii legi. Acum, acesta s-a decis să vândă locuința.

„Are posibilitate de vânzare undeva la 50.000 de euro, poate chiar mai mult, dar fiind şi cu noua lege, să nu se mai poată închiria, trebuie vândut şi chiar la un preţ mai mic. 10-15%. Îmi pare rău că n-am vândut până acum. Nu mă aşteptam să se aplice legea asta”, a mărturisit Hamed, conform sursei.

Chiriașul care acum este nevoit să își găsească altă locuință a mărturisit că intenționa să stea pe termen lung în garsoniera de pe Calea Victoriei. „Deja am început să-mi caut altceva. Stau aici de aproximativ un an. Voiam să stau pe termen mai lung, doar că odată cu noua lege a trebuit să mă mut”, a spus acesta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
geto daci jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net